Skadlig programvara kan lura antivirus och attackera din dator –

Hackare kan fuska antivirus

Antivirus är viktigt säkerhetsbarriär som användare installerar på sina datorer. Man måste dock komma ihåg att detta inte är det enda vi kan räkna med. Vi kan också installera brandväggar och andra verktyg för att förbättra ditt skydd också.

Kom ihåg att många antivirus har skydd mot ransomware … Detta är ett av de allvarligaste hoten de senaste åren. Det finns också trojaner som kan gömma sig på en dator och vänta på rätt ögonblick för att attackera, eller fungera som en inkörsport för cyberbrottslingar.

Men angriparen igenom skadlig programvara antiviruset kan luras. Du kan göra detta så att det tillåter viss skadlig programvara att injiceras, och även att denna skadliga programvara är den som aktiverar knappen så att andra olika typer av hot som t.ex. ransomware kan infiltrera utan att upptäckas av säkerhetsprogramvaran. …

Ett av de vanligaste sätten att fuska antivirus är hantera applikationen det är pålitligt. Säkerhetsprogrammet känner inte igen detta verktyg som farligt. Således kommer cyberbrottslingen att kontrollera denna legitima programvara, associera den med skadlig programvara och därmed infiltrera datorn utan att bli upptäckt.

Det kan till och med tillåta ransomware att infiltrera systemet. Det finns trots allt lagliga program som har tillgång till vissa mappar. Om en angripare lyckas kontrollera dem kan han kryptera dem med olika ransomware.

Det kan lika gärna stoppa antivirus … Det kan ändra vissa funktioner på datorn på något sätt, eller till och med efterlikna musrörelser för att navigera till säkerhetsprogrammet och stoppa det. Detta kommer att ge fri tillgång för andra typer av hot.

Antivirus räcker inte för säkerhet

Detta, som vi nämnde, gör det otillräckligt att ha ett antivirus för säkerheten. Det är nödvändigt att vi har andra program, verktyg och, naturligtvis, tar hänsyn till vissa rekommendationer för att säkerställa maximalt skydd.

Framför allt måste du komma ihåg hur viktigt det är att alltid underhålla modern utrustning … Hackare kan dra fördel av de många sårbarheter som dyker upp i de datorer och applikationer vi använder. De skulle kunna använda dessa fel. Tack vare patchar och uppdateringar kan vi enkelt fixa dem och få allt att fungera bra.

En annan viktig punkt är att inte lita på allt till antivirus. som ett säkerhetsprogram orolig. Vi kan ha andra verktyg som en brandvägg eller till och med webbläsartillägg som kan upptäcka infiltration av skadlig programvara.

Men ingen tvekan om vad man inte får missa är ett faktum undvika misstag … Att behålla sunt förnuft kommer alltid att vara det bästa försvaret. Ladda inte upp filer som kan vara skadliga och följ inte länkar som kan vara nätfiske för att stjäla information.

Relaterade artiklar

Back to top button