Siri kommer att integreras i tredjepartsenheter som Alexa och Assistant –

Siri på tredjepartsenheter

Fram till nu har vi känt till Apples röstassistent endast i företagets produkter. Det började på iPhone och sedan såg vi det på iPad, Mac, HomePods, Apple TV och nu Siri kommer också att visas på tredjepartsenheter.

Detta, som kan tyckas obetydligt, är viktigt med tanke på hur avundsjuk Cupertino hittills har erbjudit sin teknik till andra. Det är sant att det här bara kommer att finnas i enheter som uppfyller en rad specifikationer och minimikrav, men detta är något väldigt uppseendeväckande på grund av företagets egen historia.

Den första av dessa enheter som inte stöder Apple Siri kommer att vara Ecobee termostat … Dessutom visade han under själva evenemanget användningen av Apple-systemet. Och vid sidan av denna snabba demo diskuterades också kompatibiliteten eller stödet det skulle ge för Matter-standarden.

Det senare kommer utan tvekan att vara det viktigaste för framtiden för HomeKit, eftersom det låter dig utöka ekosystemet av kompatibla enheter. En aspekt där företaget alltid har varit i underläge jämfört med andra lösningar som Alexa eller Google Assistant. För medan det fanns HomeKit-kompatibla enheter, fanns det inte så många som Amazon eller Google Assistant, och priserna var inte riktigt lika övertygande.

Är det säkert att använda Siri på andra enheter?

Medan de meddelade att med iOS 15 kommer Siri-förfrågningar att utföras på själva enheten, så det finns ingen anledning att skicka något över Internet för att få rätt svar på vår begäran, men förmodligen undrade många hur säkert det skulle vara att använda Siri på en annan enhet…. tredje parts enheter eller säker enklav.

Tja, i teorin borde det vara lika säkert, eftersom Apple kommer att oroa sig för att inte tillhandahålla någon form av certifikat eller märke för support eller kompatibilitet om det inte ser det tydligt, om det inte uppfyller alla krav som skulle vara att varje. enhetstillverkare som vill integrera fortsätter att

Fler nyheter från HomeKit

Just nu finns det några fler intressanta nyheter relaterade till Home Kit, möjligen med undantag för Apple Watch-stödet för HomePods intercom-funktion och några andra små ytterligare detaljer. För man kan säga att Apples operativsystem är mer mindre uppdateringar än supernya saker i år, även om dessa vissa små saker kan ha större inverkan än andra i teorin mer kraftfulla. Självklart lär vi oss lite i taget fler nyheter.

Relaterade artiklar

Back to top button