Signalappen återhämtar sig från avbrott orsakat av ny användaröversvämning –

Sekretessfokuserad meddelandeapp Signal är tillbaka online efter ett avbrott som varat i mer än 24 timmar, en förlängd driftstopp som orsakats av en stor rusning av användare som byter till appen.

Sent på lördagskvällen skrev Signal på Twitter att det var i drift igen. Genom att uttrycka nyheterna med en gif från filmen “Rocky”, hävdade appen att den hade “lärt sig mycket sedan igår”, samt tackade “miljontals nya Signalanvändare” för deras tålamod.

“Din förmåga att förstå inspirerade oss medan vi utökade kapaciteten”, avslutade tweeten.

Tweeten postades efter en längre stilleståndsperiod som pågick i mer än en dag, föranledd av bristande kapacitet på appens servrar för att hantera den plötsliga tillströmningen av användare. Signal informerade om sina tekniska svårigheter på fredagen, följde upp med regelbundna uppdateringar som förklarade att dess team arbetade för att få appen “igång” så snart som möjligt.

“Vi har lagt till nya servrar och extra kapacitet i rekordfart varje dag denna vecka nonstop, men idag överträffade även våra mest optimistiska prognoser”, löd en uppdaterings tweet. En annan förklarade att befintliga användare kan “se fel i vissa av sina chattar”, vilket tyder på att ett meddelande missades från en kontakt snarare än några problem med chattsäkerhet.

Även om det är obekräftat, är det troligt att den plötsliga svällningen av användarantal orsakades av några faktorer. Medan Parler-borttagningen kan ha fått en del att flytta över till den krypterade plattformen från slut till ände, kan en förändring i WhatsApps integritetspolicy också ha varit utlösaren.

Enligt , WhatsApp ville göra det möjligt för företag att kommunicera med användare via chattappen, vilket tvingade fram en uppdatering i integritetspolicyn. Det verkar som att text i uppdateringen som rör hur WhatsApp-användardetaljer kan användas av moderbolaget Facebook och dotterbolag kan ha skrämt vissa användare bort från WhatsApp till förmån för ett mer integritetsfokuserat hem.

Facebook och WhatsApp har sedan skjutit upp implementeringen av sin integritetspolicyändring till maj.

Relaterade artiklar

Back to top button