Service Pack och uppdateringar –

Det är bäst om du har en Windows-dator, du har uppdaterat den till den senaste versionen, och du använder redan Windows 10, men det är inte alltid fallet och vi använder vanligtvis Windows 7, Windows XP och andra äldre versioner av Microsofts operativsystem systemet. Även om du bör överväga en uppdatering, ska vi ta en titt på hur du kan ladda ner och installera ett Windows Service Pack eller installera dessa uppdateringar.

Sedan Windows 7 , Service Pack är inte längre tillgängligt som sådan, men det är en Microsoft “uppdatering” som fixar potentiella buggar och fel och lägger till nya funktioner. En samling företagssläppta uppdateringar för att uppdatera din dator och åtgärda eventuella återstående problem.

Vad är ett service pack?

Ett Windows Service Pack är en samling uppdateringar som Microsoft började rulla ut år 2000 för sina operativsystem. Det var en uppsättning fixar eller ändringar som uppdaterades för Microsoft Windows, släpptes med jämna mellanrum och med ett namn som han i korthet kallade “SP” med ett nummer som motsvarar uppdateringen. Med andra ord, Service Pack 1 var SP1, Service Pack 2 var SP2 … En intressant funktion är att du inte behöver ha det föregående för att uppdatera en av dem, utan de “ackumulerar” snarare alla nyheter och ändringar . från tidigare versioner om vi uppdaterar direkt.

För första gången i Windows var ett av dessa samlade paket i Windows 2000, operativsystemet som släpptes det år då det fick sitt namn. Även om det har gått mer än tjugo år sedan lanseringen och är föråldrad, fanns SP fortfarande i Windows-familjen. Microsoft Windows XP har fyra servicepack släppt mellan 2002 och 2008 … Den sista som hade dessa kumulativa uppdateringar eller SP:er var Windows 7 med Service Pack 1 eller SP1, och sedan släpptes en uppsättning uppdateringar i maj 2016 som heter Convenience Rollup Package, även om det i praktiken var SP2.

Installera Windows 7 Service Pack

Du behöver inte leta efter en uppdatering på Microsofts webbplats eller support, men ditt team kommer att meddela dig om det är klart konfigurera Windows 7 Service Pack 1. Den senaste versionen var för många år sedan, men du kanske inte har kontrollerat om du har den förrän idag, att du fortfarande har en väntande uppdatering släppt för länge sedan.

Microsoft har inte tillhandahållit teknisk support för Windows 7 sedan den 14 januari 2020, men du kan hitta uppdateringen i lämplig del av din dator.

  • Öppna eller tryck på “Hem”-knappen
  • Välj alternativet Alla program och gå till Windows Update.
  • Välj i den vänstra rutan “Sök efter uppdateringar”

Du måste vänta några sekunder eller några minuter för att datorn ska söka efter tillgängliga uppdateringar. När den väntande recensionslistan dyker upp kan du klicka på “Service Pack för Microsoft Windows (KB976932)” och klicka på OK.

När du har gjort detta, välj alternativet “Installera uppdateringar” och bekräfta. Du kan behöva ange ditt administratörslösenord för att fortsätta. När han är klar följ instruktionerna för att installera SP1 och logga in på din dator. Som Microsoft förklarade kommer du att se ett meddelande om att uppdateringen lyckades.

Hur man laddar ner i äldre versioner

Från Microsofts nedladdningssida kan vi ladda ner Service Pack-versioner för äldre operativsystem som Windows 7 såväl som Windows XP. Tänk på att endast en av dem, den allra sista, behöver vi kunna ta emot alla nyheter på grund av att de är kumulativa, så du behöver inte ha allt ovan för att kunna ladda ner och installera den. … Använd bara Microsofts sökmotor för att hitta den version du vill ha. Ange till exempel ” Microsoft Windows XP Service Pack 3 ”Och du kommer att se nedladdningslänkar som visas i bilden nedan.

Microsoft

Väl på detaljskärmen kan vi välja språk eller hänvisa till bruksanvisningen, detaljer eller obligatoriska systemkrav för den angivna installationen. Kontrollera all information på Internet och klicka på ” Ladda ner “när du är klar. Du behöver bara följa instruktionerna för att tillämpa ändringarna och förbättringarna.

Windows XP

På Microsofts webbplats, under Support-sektionen, kan du komma åt nedladdningspaketet eller nedladdningssidan. för Windows 7 SP1 men även för andra äldre versioner genom att följa dessa steg.

Andra webbplatser och nedladdningar

Om du inte vill följa de föregående stegen, eller inte vet eller inte ser dessa alternativ, är alternativet att ladda ner uppdateringen och köra den direkt på din dator utan att behöva leta efter uppdateringar, ladda ner, installera. Men länken är förmodligen inaktiverad på grund av att denna version inte längre stöds. Däremot kan du hitta paketet att ladda ner på andra alternativa sajter som till exempel Uptodown.

Först och främst måste vi veta om vår version av Windows 7 är det 32 eller 64 bitar … För att göra detta anger vi systemegenskaperna och kontrollerar om fältet Systemtyp är 32-bitars eller 64-bitars. Du bör gå till “Om” på din dator och hitta indikationen “Systemtyp” i avsnittet med enhetsspecifikationer.

Att ladda ner ett paket är lika enkelt som hitta en pålitlig länk genom att välja installationsanvisningarna och följa instruktionerna. Du måste klicka på Nästa, kontrollera behörigheter och inställningar, starta om din dator … Men viktigast av allt, du letar efter en pålitlig länk, pålitlig webbplats, appbutik eller kända nedladdningar. Hitta länken och följ instruktionerna på din dator.

Windows

Har Windows 10 ett Service Pack?

Nej, det finns inget service pack längre, men det finns regelbundna uppdateringar med förbättringar som gör att vi kan hålla Windows 10 uppdaterad. Det finns inget service pack som service pack, utan uppdateringar som Windows 10 May 2021 Update eller Windows 10 October Uppdatering 2020 är tillgänglig istället. … De kommer två gånger om året, vår och höst.

För att uppdatera Windows 10 till den senaste versionen måste vi följa några enkla steg från avsnittet Windows Update i vår dators konfiguration.

  • Gå till Start och öppna Inställningar
  • Hitta och välj i inställningsmenyn Uppdatering och säkerhet

aktualisering

Här öppnar vi Windows Update-avsnittet och du kan klicka på knappen för att söka efter uppdateringar. Efter några sekunder ser du om det är något oavslutat eller inte. Du kan också klicka på “Ytterligare uppdateringar” om det finns väntande uppdateringar. Gå bara till Ladda ner och installera och följ instruktionerna i skärmdumpen nedan. Du kan också klicka på “Se vad som är nytt i den här uppdateringen” om du vill veta vilka ändringar den innehåller eller vilka skillnader som finns från den tidigare du installerade.

Windows uppdatering

Från avsnittet “Uppdatera Windows”. du kan också se historiken för installerade uppdateringar på din dator för att se vad du har gjort (eller vad ägaren har gjort) under de senaste månaderna eller åren. Du kommer att se att de är uppdelade i fyra sektioner: Funktionsuppdateringar, Kvalitetsuppdateringar, Definitioner och “Andra uppdateringar.”

Ver Historial de actualizaciones

Äldre versioner av Windows

Om du av någon anledning behöver pre-Windows-versioner, är ett av de bästa sätten att göra detta att använda en emulator. Du behöver inte officiellt ladda ner Windows XP och äldre versioner, utan bara öppna flera webbplatser som låter oss komma åt gränssnittet för dessa operativsystem som skapades för många år sedan. Till exempel Windows XP, samt andra som redan är helt föråldrade och som du kanske har glömt.

Om du vill öppna Windows XP kan detta göras från den virtuella skrivbordssidan, som gör att vi kommer åt hela Microsofts gränssnitt lanserades i oktober 2001 … Du kommer att se alla ändringar eller denna klassiska design när du öppnar din profil. Ändringar av ikoner, grafik. Men tänk på att detta bara kommer att vara användbart om du vill ta skärmdumpar eller “testa” som det var, men du kan inte använda det för program osv.

Windows XP.jpg

Dessutom i VirtualDesktop vi kan prova andra tidigare versioner som Windows Me tack vare en onlineemulator som låter oss komma ihåg hur Windows såg ut för över tjugo år sedan. Windows SE ME lanserades 2000 och hade liten framgång men det här är en som du kan se igen på den här webbplatsen utan att installera något.

Virtual Windows Me

Relaterade artiklar

Back to top button