Schweiz leder i Europa med 5G kommersiellt –

Under den senaste mobila världskongressen i Barcelona var en av huvudpersonerna i den tekniska mässan 5G-anslutning. Denna standard implementeras redan i olika delar av världen, och ett av pionjärländerna i denna fråga är Sydkorea.

Men på den gamla kontinenten det är Schweiz som står i spetsen för denna revolution på mobila höghastighetsanslutningar. Under ledning av Swisscom-företaget kommer telco att leverera 5G-anslutning i större städer som Zürich, Genève, Davos, Basel, Burgdorf, Lützelflüh, Estavayer-le-Lac, St. Moritz och Bern.

I förhållande till tillgänglighet, Schweizare kommer att ha tillgång till den nya standarden i maj, med bara några dagar kvar. Det bör noteras att kommersiell användning är avsedd för både privatpersoner och företagskunder.

5G Swisscom

I relation med katalog över enheter som är kompatibla med den nya anslutningen, finns det LG-märkesutrustning som V50 ThinQ 5G. Det kommer också att finnas Samsung-enheter med Galaxy S10 5G, från varumärket Oppo och dess Reno 5G, och Huawei med sin Mate X. Allt presenterat på MWC 2019.

Utan tvekan är detta utmärkta nyheter för Schweiz, som förutom att vara en pionjär i Europa när det gäller denna nya anslutning, kommer att vara först att stänga av föråldrad 2G-anslutning 2020.

Vad tycker du om 5Gs kommersiella ankomst till Europa?

Källa: Pressmeddelande och Swisscom

Relaterade artiklar

Back to top button