sätt att ta reda på om en mobiltelefon är original eller falsk –

När vi får en ny mobil enhet måste vi tydligt förstå om den verkligen är original eller exakt samma kopia vi har framför oss. Och ännu mer när vi stöter på ett av de mest älskade varumärkena bland användarna de senaste åren, eftersom det har smartphones med väldigt frestande priser. Det är därför vi fann att det också blev ett av företagen med flest kloner. Därför är det viktigt vet säkert om vår Xiaomi-telefon är original eller falsk

Dessutom är det inte första gången ett asiatiskt företag ställs inför detta allvarliga problem. Detta är något som kan ses hela tiden, då det oftast görs bedrägliga försök. Och även om kopior ofta hoppar vid första anblicken, är det inte alltid så. Lyckligtvis finns det olika knep eller tekniker för att ta reda på om vi tittar på den ursprungliga smartphonen eller så har vi en klon.

Konsekvenser av att ha en falsk mobiltelefon

Det är inte första gången som en användare faller i fällan av ett erbjudande och får en terminal som inte är helt av originalmärket. Och även om du kanske inte tror det, är detta mycket vanligare än vi tror. Ett av de största problemen vi möter med en falsk terminal är att felen och felen på enheten i fråga kommer att börja dyka upp tidigare. Och tyvärr kanske de inte har en lösning.

Seguridad Xiaomi

Och det värsta av allt, om vi stöter på en kopia av den ursprungliga mobiltelefonen, måste vi säga adjö till garantin helt. Eftersom det inte ens kommer att finnas där, utan allt för att vara en klon av den ursprungliga telefonen. Detta slutar dock inte där, eftersom terminalens prestanda kommer att vara nyckeln till att förstå om enheten är en riktig kopia eller en falsk kopia. Dessutom, eftersom de interna problemen med dessa terminaler i slutändan leder till att de presterar mycket sämre än de borde. Så du bör vara uppmärksam på denna faktor.

Dessutom möter vi inte bara dessa problem, utan också i de grundläggande funktionerna som att ringa, internetåtkomst, etc., De kan ständigt misslyckas. För att inte tala om eventuell skadlig programvara som är förinstallerad i den angivna terminalen i syfte att stjäla våra viktiga data som bankkonton, personliga lösenord etc.

Alla sätt att veta om din Xiaomi är original

Faktum är att det för närvarande finns olika verktyg där ute som hjälper oss att testa det här problemet. Även om de tyvärr vanligtvis betjänar oss efter att vi har fått den angivna terminalen till vårt förfogande. Dessutom har förfalskningarna förbättrats så att endast en sann expert på området med blotta ögat kan avgöra om det rör sig om en mobil klon. Lyckligtvis, och som vi nämnde tidigare, finns det olika metoder eller knep för att ta reda på om vår Xiaomi är en kopia eller är helt original.

Kontrollera din mobiltelefons IMEI

IMEI kommer att vara till stor hjälp för oss i vårt researcharbete, vilket kommer att leda oss till att ta reda på om terminalen du köpt är helt sanningsenlig eller inte. Den här koden är ett 15-siffrigt nummer som hjälper oss att identifiera vilken mobil enhet som helst. Dessutom är det denna indikator som gör det möjligt att känna igen den bland andra smartphones. Så det skadar aldrig att anteckna vilken det är.

För att ta reda på den här koden är det enklaste sättet att titta på själva enhetens låda, som den ska anges på etiketten. Om vi ​​blev av med den nämnda rutan, oroa dig inte, för vi kan även se den i mobilinställningar. Inuti avsnittet Om telefonen> Status. Detta är inte ens det enda alternativet, för om vi slår * # 06 # i den anropande applikationen kommer koden att visas automatiskt.

Använd Xiaomi Authenticator (det här är webbplatsen)

När vi hittade IMEI har vår terminal. Det är dags att använda ett av verktygen från den asiatiska tillverkaren själv för att se om vi har en riktig mobil enhet. Vi länkar till Xiaomi produktautentiseringssida , i den måste vi ange den här koden och vänta på det slutliga resultatet som det kommer att berätta för oss. Om detta är sant kommer webbplatsen att bekräfta detta för oss. Om inte, då är det dags för oss att vänja oss vid tanken att vi har en replik.

Xiaomi metod för autentificering av produkten

Kontrollera design

Även om antalet kopior har förbättrats under åren, finns det alltid små delar som falska företag inte kan klona. Dessutom, om någon i vår miljö har samma mobiltelefon blir det mycket lättare att avgöra om den kommer att förändras eller inte designmässigt. Om inte kan vi alltid gå till en vanlig asiatisk märkesbutik och kolla upp det där.

En av nyckelaspekterna som vi kan titta på kommer att vara smartphone kamera eftersom detta vanligtvis är det område som är svårare att spåra felfritt. Och även en USB-port för laddning av mobiltelefon eller andra delar som i finishen. Så du kommer att behöva känna till varje millimeter av terminalen.

Vilka tillbehör som ingår

När du har öppnat lådan måste du vara mycket uppmärksam på vad som finns inuti. Idag kan vi upptäcka att många Xiaomi inte ens har en laddare, så om terminalen du köpte har ens det minsta tillbehöret, som hörlurar, kan vi stöta på en falsk terminal.

Ett bra sätt att ta reda på om du i ditt fall inte har slängt lådan är att se om det finns en konvex design med MI-loggan på baksidan. Dessutom kommer det att finnas bredvid etiketten som, om den är repad, mobiltelefonens säkerhetskod visas

Xiaomi Mi 11 caja

Försök att installera ROM

För de som inte vet ännu, ROM är operativsystemet för våra mobila enheter. Dessutom tillåter de oss att njuta av dem och egenskaperna hos hårdvaran, eller till och med något som inte fanns där. Vid installation lager firmware , en samling programvara skapad av både tillverkaren och inofficiella utvecklare, kommer vi att anpassa terminalen på fabriken, men vi kan också kontrollera om den är original.

För att göra detta måste du ladda ner och prova installera original MIUI ROM för vår terminal. Om det är sant, bör detta tillåta oss att installera nämnda ROM utan problem. Annars kommer vår telefon att vara låst, eftersom terminalen inte är designad för att försöka installera denna ROM och därför är en kopia av den.

Original Xiaomi-telefoner har en teknikmeny som kan öppnas för att utföra olika tester på olika komponenter i telefonen och kontrollera om allt är i sin ordning.

modo ingeniero Xiaomi

När det gäller Xiaomi-smarttelefoner är det känt som CIT-menyn … Det kommer också att vara till stor hjälp, eftersom om du misstänker att terminalen är falsk kan vi försöka logga in på den. Om du inte ger oss tillgång till det kommer vi att möta en klon. För att göra detta måste vi få åtkomst genom att följa dessa steg:

  • Ange inställningarna.
  • Välj Telefoninformation.
  • Klicka fem gånger på kärnversionen.
  • Längst ner ser du ett varningsmeddelande om att du är på väg att gå in i detta läge.

Även om vi också kan välja ett annat alternativ för att komma åt denna teknikmeny – gå in * # * # 6484 # * # * på telefonens knappsats, varefter du omedelbart går in i detta läge.

Relaterade artiklar

Back to top button