sätt att fixa det –

En av de bästa kamerorna på mobilen, som Huawei P30 Pro, har börjat ge användarna problem, speciellt när det kommer till att använda sin kraftfulla zoom. Redan 2019 introducerades denna modell för att ta ett steg framåt inom fotografering, men nu blir det ett problem för alla användare som vill använda kameror av just denna modell.

Genom det officiella Huawei-forumet, andra derivat och även på YouTube de senaste dagarna har vi träffat användare som klagat på problem med att förhindra fokus med Huawei P30 Pro vid minsta förstoring. Denna situation verkar något komplicerad och svår att hitta en förklaring eftersom den senaste EMUI 11-uppdateringen inte skulle vara boven eftersom vi hittade användarrecensioner med EMUI 10.1 som har detta problem.

Suddiga bilder på Huawei P30 Pro

De olika fotografierna vi hittar på forum och i media visar oss hur Huawei P30 Pro kan inte ta ett fokuserat foto på egen hand … De visar oss också i videor att vi måste vidröra skärmen manuellt för att manuellt fokusera. Uppenbarligen uppstår inte problemet när man använder en vidvinkelkamera eller provinskamera i 1x-läge, och ju längre vi vill ta en bild, desto mer uppenbart är problemet.

För tillfället har buggen bara dykt upp på Huawei P30 Pro och inte på andra modeller, även om det kommer att vara lätt att hitta på Huawei P30 Pro New Edition också, eftersom det är exakt samma smartphone med samma kameror. 8MP-teleobjektivet lider mest av detta avslag, och vi kan också skylla på ToF 3D-laserfokus som Huaweis terminal har.

Hur man åtgärdar ett problem med kameror

Lyckligtvis verkar buggen för den mobila strategin vara rent mjukvarurelaterad, och detta ger oss möjlighet att fixa det själva. Det första vi rekommenderar är att kolla under Inställningar> System & uppdateringar för att se om vi har en väntande ny version eller patch som kan åtgärda problemet utan ytterligare åtgärder. Annars måste vi göra följande:

  • Tillgång till kameran.
  • Peka på det övre inställningshjulet.
  • Vi går ner och trycker på “Återställ standardvärden”.

Om detta inte räcker måste vi gå in i felsäkert läge för att ta reda på det P30 Pro kamera problem sker även utan andra tillämpningar eller härledda effekter. För att göra detta behöver vi bara stänga av mobiltelefonen och sedan slå på den samtidigt som du håller ned strömknappen + volym upp. Så fort alternativen dyker upp går vi in ​​i säkert läge och accepterar.

Problemet gör att den försvinner i säkert läge, vilket gör att vi kan avinstallera osäkra appar eller till och med återställa Huawei P30 Pro helt för att åtgärda problemet. För att komma härifrån behöver du bara stänga av din mobiltelefon igen.

Relaterade artiklar

Back to top button