Sätt att automatiskt och manuellt uppdatera Android-telefoner –

En av de viktigaste aspekterna av mobiltelefoner bygger på uppdateringar, som bland annat håller oss säkra och får de senaste nyheterna om systemet. Dock att få den senaste uppdateringen på mobilen vi har flera metoder till vårt förfogande, som inte alltid är desamma och i vissa fall ändras beroende på enhetens märke.

För att göra processen enklare skapade vi denna guide med Android-uppdateringsmetoder där vi förklarar automatiska och manuella processer. Möjligheten att uppdatera en mobiltelefon kommer inte alltid att bero på oss, även om det kommer att vara väldigt användbart så att de uppdateringarna som inte kommer implementeras på vår smartphone och vi inte behöver vänta för länge.

Uppdatera din mobil via OTA

Den mest populära och välkända metoden för att uppdatera vår mobil är OTA update, som kommer från den engelska förkortningen Over-The-Air. Som namnet antyder är detta en uppdatering som kommer till vår mobiltelefon med flyg, i fall automatisk uppdatering som tillverkas av tillverkare för en specifik smartphonemodell. Det finns i alla fall olika pengaöverföringar och serier av samma smartphone, så ibland släpps de gradvis, och två identiska mobiltelefoner i samma land kan få uppdateringar med en veckas skillnad.

För OTA-uppdatering, vi behöver bara oroa oss för att få ett meddelande på enheten som varnar oss när en ny version är tillgänglig. Den här automatiska sökningen körs dock inte hela tiden, och för att kontrollera den manuellt måste du gå till Inställningar> System> Systemuppdateringar.

Stegen kan skilja sig något på vissa nivåer av Android-anpassning, till exempel Xiaomi, som vi behöver komma åt: Inställningar> Om telefonen> MIUI.

Manuella uppdateringar på Android-telefoner

Även om det automatiska alternativet är det enklaste, hittar vi här fler metoder och sätt att uppdatera mobiltelefoner är i manuella metoder. Inte alla tillverkare erbjuder oss detta alternativ, där vi självständigt kan uppdatera firmware.

För att göra detta behöver vi i vissa fall bara en mobiltelefon och verktyg som integreras i en smartphone, men i andra fall kan vi behöva en dator. Innan du går vidare med en mobiltelefonuppgradering är det viktigt att ta hänsyn till flera aspekter, såsom:

 • Manuella uppdateringar kan radera data från din smartphone, så det är viktigt att spara filer på andra enheter.
 • Fel och problem kan uppstå i processen.
 • Endast officiella metoder skyddar oss med tillverkargaranti.

Var kan man ladda ner den officiella firmware för varje mobil

Varje varumärke har en webbplats som vi kan lita på för att ladda ner officiella uppdateringar. Vi råder dig att inte leta efter alternativ i alternativa applikationer eller webbplatser, eftersom vi kan stöta på modifierade versioner som påverkar vår smartphone. Vi delar lista för nedladdning av firmware efter märke och då kan du veta vilka processer du ska följa.

Uppdatera Xiaomi-telefoner manuellt

Om du vill installera uppdateringen manuellt på din Xiaomi-mobil behöver du bara göra den fasta programvaran för din modell och ROM på den officiella webbplatsen, som vi rapporterade tidigare. För att slutföra processen kan vi ladda ner firmware till en mobiltelefon och sedan följa dessa steg:

 • Gå till Inställningar> Om telefonen> MIUI
 • Vi trycker på de tre prickarna i det övre högra hörnet och sedan “Välj Service Pack”.
 • Välj den nedladdade .zip-filen och installera.

Installera uppdateringar manuellt på Samsung

När det gäller Samsung-mobiler har vi ett officiellt sätt att uppdatera vår mobil med Smart Switch-verktyget för datorer. Du behöver bara ladda ner programmet på Samsungs hemsida, installera och ansluta din mobil. Efter några sekunder kommer den att upptäcka smarttelefonen och ny uppdatering visas på datorskärmen, om tillgängligt, helt enkelt genom att klicka på “Mer”.

Huawei använder HiSuite

För att utföra manuell uppdatering på Huawei-telefoner, även om den nya versionen inte visas på smartphones, är HiSuite det bästa alternativet. Detta verktyg får senaste firmware Mer snabbt och rakt vilket gör att vi kan få uppdateringen snabbare. Vi behöver bara ladda ner HiSuite från den officiella webbplatsen, koppla in mobilen och aktivera behörigheterna så att vi på några sekunder kan kontrollera om det finns nya versioner.

Uppdatera OnePlus-telefoner manuellt

För att först få den officiella prestandan för OnePlus mobiltelefoner är processen väldigt enkel. Vi behöver bara ladda ner firmware från den officiella webbplatsen som vi tidigare delat med dig. Sedan är processen som följer:

 • Flytta ZIP till rotmappen.
 • Vi utför följande åtgärder: Inställningar> System> Systemuppdateringar.
 • Klicka på det övre hjulet.
 • Välj “Lokal förbättring” och hitta den flyttade filen i rotmappen.

Uppdaterar Realme och OPPO-telefoner manuellt

OPPO- och Realme-mobiltelefonägare använder en metod som tillhör samma grupp. Om vi ​​vill uppdatera mobilen till den senaste versionen , måste vi följa dessa steg efter att ha sparat alla filer på andra enheter:

 • Vi laddar ner den officiella firmware från de verktyg vi delade med dig tidigare.
 • Flytta filen till rotmappen med hjälp av filutforskaren.
 • Vi lägger in filen och nu ser vi en möjlighet att uppdatera den.

Senaste versionen på LG mobiltelefoner

För alla med en LG-mobil finns det också ett alternativ som försöker snabba upp mobiluppdateringen … Under dessa år behöver du inte ladda ner firmware och programmet kommer att ta hand om allt. Vi behöver bara ladda ner och installera LG Bridge på vår dator. Då kommer vi behöva koppla mobiltelefonen till PC:n och inom några sekunder har vi möjlighet att uppdatera operativsystemet om det kommer nyheter.

Uppdatera Motorola-telefoner

Motorolas mobiltelefonägare har också avancerade funktioner för att försöka uppdatera din smartphone tidigare … I det här fallet heter verktyget “Återställning och smart assistent”. Vi måste ladda ner och installera på datorn, ansluta båda enheterna genom att aktivera USB-deportering för att det ska fungera korrekt. Efter några sekunder kommer den att göra en sökning och visa oss om det finns nya versioner att uppdatera den.

Uppdateringar med inofficiella verktyg

Förutom de officiella metoderna finns det andra sätt att uppdatera Android-telefoner, som också varierar beroende på märke. I detta fall de är inte godkända av tillverkaren och därför kan vi förlora den officiella garantin. Det rekommenderas att dessa metoder endast används av erfarna användare eller i terminaler som är av ringa värde för oss, eftersom problemet kan göra dem oanvändbara.

Mi Flash på Xiaomi

En av de mest populära och kända för oss metoderna för att installera nya versioner i Xiaomi är MiFlash. Ett inofficiellt verktyg som dock tillåter endast officiell firmware … Med dess hjälp kommer vi att kunna få den senaste versionen av operativsystemet och MIUI på vår mobiltelefon. Vi behöver bara följa dessa steg:

 • Vi laddar motsvarande ROM med hjälp av verktygen som visas ovan.
 • Sedan installerar vi MiFlash på datorn.
 • Vi får tillgång till Xiaomi Fastboot. Först stänger vi av mobiltelefonen och lämnar sedan ström- och volym ned-knapparna.
 • Vi ansluter mobiltelefonen och väljer uppackning av filer för att starta processen.

För Samsungs mobiltelefoner har vi även ett inofficiellt verktyg som tillåter oss få den senaste versionen för vår mobil … Den här metoden är baserad på Odin Tool, som kommer att kräva att du blinkar med de verktyg vi såg tidigare. Då blir processen så här:

 • Vi kopplar mobiltelefonen till datorn.
 • Vi går in i mobilen i nedladdningsläget. Det gör vi genom att stänga av mobiltelefonen och sedan trycka på volymknappen och strömknappen.
 • Du packar upp firmwarefilen och vi lägger till BL, AP, CP, CSC-filer i programmet, men vi använder inte USERDATA.
 • Tryck på Start-knappen för att starta processen.

Relaterade artiklar

Back to top button