Samsungs vinst kollapsade 2,5 gånger

Igår publicerade Samsung sin finansiella rapport för andra kvartalet 2019, baserat på vilken det sydkoreanska företagets rörelseresultat sjönk med 56% – från 13,3 miljarder dollar under andra kvartalet 2018 till 5,56 miljarder dollar.

Samsung Galaxy S10 5G

Marknaden för mobila enheter

På mobilmarknaden minskade Samsungs vinst med 42%, driven av svag försäljning av flaggskeppssmartphones och ökade totala transporter. Samtidigt resulterade stark försäljning av Galaxy A-line-smartphones i en ökning av intäkterna med 8%.

Halvledarmarknad

Dessutom påverkades Samsungs resultat negativt av stagnationen på halvledarmarknaden orsakad av svag efterfrågan och lägre priser. Detta ledde till en minskning av vinsten från 18,59 miljarder dollar till 13,6 miljarder dollar, men Samsung förväntar sig en uppgång på halvledarmarknaden under andra halvåret 2019 på grund av den växande efterfrågan på NAND- och DRAM-minne.

Visa marknaden

Samtidigt ökade Samsungs skärmdivision på displaymarknaden vinsten från 4,79 miljarder dollar under andra kvartalet 2018 till 6,64 miljarder dollar. Detta beror främst på hög efterfrågan på mobila OLED-skärmar.

Relaterade artiklar

Back to top button