Samsungs nya Galaxy Watch 4-modeller är inte iOS-kompatibla

Samsung strävar efter att skapa lite utrymme – och kanske en atmosfär av plattformsexklusivitet – mellan sina produkter och de som marknadsförs av Apple, med den koreanska teknikjätten som släpper iOS-kompatibiliteten på ett par nyligen tillkännagivna Galaxy Watch-modeller.

Som noterats av , är de senaste Wear OS-enheterna, eller åtminstone Galaxy Watch 4-modellerna, inte kompatibla med iOS, vilket innebär att potentiella köpare inte kan para ihop enheten med en värd-iPhone. Samsung informerade butiken om att äldre Galaxy Watches skulle behålla kompatibiliteten.

Apples iOS är inte det enda operativsystemet som missar Galaxy Watch 4, eftersom Samsung stipulerar att den bärbara enheten endast kan användas med telefoner som kör Android 6.0 eller senare.

En av de första Samsung-klockorna som stoltserade med iOS-kompatibilitet var 2016 års Gear 2 smartwatch. Den enheten, och efterföljande efterföljande modeller, kör Samsungs operativsystem Tizen.

Huruvida iOS kommer att vara otillgängligt för alla Wear OS-enheter, inklusive potentiella framtida Samsung-modeller, är fortfarande oklart. Hur som helst blir urvalet av iOS-kompatibla smartklockor utanför Apples egna Apple Watch allt tunt.

Tillsammans med Galaxy Watch 4 lanserade Samsung vid onsdagens event ett par hopfällbara telefoner i Galaxy Z Fold3 5G och Galaxy Z Flip3 5G. Båda smartphones är positionerade för att knapra på Apples marknadsandelar inför en förväntad “iPhone 13”-förnyelse i höst.

Relaterade artiklar

Back to top button