Samsungs hopfällbara smartphone kommer att bli verklighet 2019, men var beredd på ett avlopp om du vill ha det

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsungs hopfällbara smartphone kommer att bli verklighet 2019, men var beredd på ett avlopp om du vill ha det

Låt oss gå tillbaka till att prata om det nu legendariska hopfällbar smartphone av Samsung, som har talats om i åratal som en chimär, men det under loppet av mindre än ett år det kan verkligen bli verklighet och lanseras på marknaden. Nyligen finns det de som har tolkat den eventuella tidiga ankomsten av Galaxy Note 9 som en upptakt från den koreanska tillverkaren för att göra plats för det stora tillkännagivandet av sin hopfällbara smartphone i samband med MWC 2019. En enhet som inte kommer att vara något mindre än exklusivför sin innovativa figur, men också för pris.

Enligt analytiker kommer Samsung att betala dyrt för den teknik som behövs för att möjliggöra 7,3″ OLED-skärm – och de andra interna komponenterna – att vika in på sig själv: just nu talar vi om 2 miljoner koreanska won, vilket vid nuvarande växelkurs motsvarar cirka 1 566 €. Ett orimligt pris, som skulle göra de redan mycket dyra nuvarande smarttelefonerna i toppklass, inklusive iPhone X, bleka.

De enorma siffrorna måste dock beaktas investeringar i forskning och utveckling som Samsung har genomfört genom åren, den innovativa produktionsprocessen och behovet av att tänka om hela enheten nästan från grunden, som bara idealiskt kommer att ha en koppling till nuvarande smartphones. Det bör dock vara lite mer än en offentlig prototypeftersom det verkar som att Samsung avser att initialt producera mellan de 300 tusen och 500 tusen enheter, för att undersöka marknaden och fansens svar. Det blir därför en väldigt dyr föregångare, men det hade knappast kunnat vara annorlunda.

Relaterade artiklar

Back to top button