Samsung Z: hands-on av Samsungs första smartphone med Tizen OS (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung Z: hands-on av Samsungs första smartphone med Tizen OS (foto)

Bara för några dagar sedan Samsung hade officiellt hans ny smartphone, en enhet med en unik egenskap i sitt slag. Det är faktiskt den första enheten av den koreanska jätten utrustad med Tizen OS operativsystem: Samsung Z. Efter presentationen visste vi att det skulle finnas en San Francisco a konferens tillägnad utvecklare för Tizen, en möjlighet som utnyttjas av Engadgets kollegor för testa för hand denna nya, speciella produkt.

LÄS ÄVEN: Samsung vill göra Tizen kompatibel med Android-appar

Uppenbarligen, vid första anblicken Samsung Z påminner om en smartphone från den klassiska familjen Galaxy S (vilket snart kan sluta till förmån för F-familjen), även om designen i verkligheten verkar delvis inspirerad av LG:s L-familj. Vi hittar den klassiska Samsung-loggan på baksidan, präglad av materialet i läderliknande redan sett på vissa modeller, samma fysiska knappar längst ner på skärmen, men till skillnad från S5 och Note 3 hittar vi några fyrkantiga kanter.

En kort sammanfattning av hårdvarufunktionerna innan du fortsätter:

 • Visa: 4,8 ″ 720p Super AMOLED
 • Processor: 2,3 GHz fyrkärnig (Snapdragon 800 eller Snapdragon 801 nedklockad)
 • Bagge: 2GB
 • Internminne: 16GB utbyggbar via microSD
 • Backkamera: 8 megapixlar
 • Kamera Främre: 2,1 megapixlar
 • Batteri: 2600 mAh
 • Mått: 138,2 x 68,8 x 8,5 mm
 • Vikt: 136g
 • : Tizen 2.2.1
 • Anslutningsmöjligheter: NFC, IR-fjärrkontroll, GPS / GLONAS, WiFi 802.11 a / b / g / n (MIMO), Bluetooth 4.0, LTE kategori 4
 • programvara: Ultra Power Saving Mode, Download Booster, S Health 3.0, Färgtema anpassning
 • Övrig: Fingeravtrycksläsare, pulssensor

Uppenbarligen är den mest intressanta punkten med smarttelefonen inte så mycket Bygg kvalitévilket enligt Engadgets kollegor är utmärkt, eller hårdvaran som den är utrustad med, lika mycket som närvaro ombord på Tizen OS. Av vad som har rapporterats verkar det ligga framför en version av Androideller snarare en anpassad Android-version från klassikern TouchWiz. Applådan, meddelanden och inställningsmenyn liknar verkligen de som finns på Galaxy S5.

Det finns till och med “Dynamisk låda“, Ett slags widget anpassningsbar, och det är också möjligt att lägga till eller ta bort hemskärmar. Till och med applikationen dedikerad till kameran är praktiskt taget identisk med den som finns i de senaste Samsung-enheterna med Android.

Det finns dock några funktioner som gör Tizen lite annorlunda från Android. Till exempel i hemmet kommer vi att ha tillgängliga två favoritapprader, och inte en som i de mer klassiska gröna robotgränssnitten. Också genom att utföra en hårt slag överst i dessa applikationer rullar de uppåt avslöjar resten av ansökningarna i ett horisontellt rullningsgränssnitt, en sorts delad skärm som visar dina favoritappar och applådan. Men mindre skillnader, men låt oss se sidan dedikerad till applikationer.

Det finns inte många appar tillgängliga för tillfället, också för att i slutändan Tizen det är ett riktigt operativsystem ung. Dessa är i huvudsak webbapplikationer, “byggda” med standarder som WebKit och HTML5.

När du tar en titt på Tizen Store hittar du många appar dedikerade till hälsa och fitness, och naturligtvis kan du hitta alla Samsungs proprietära appar som t.ex. S Hälsa, S Röst, S Översätt och många andra. För närvarande planeras lanseringen av enheten för solo rysk markfrån Q3 i år. Samsung, på konferensen, förklarade sig själv främjar en marknad med flera plattformar, vilket uttrycker önskan att lämna alla möjligheter öppna för användarna. Faktum kvarstår att en sådan enhet inte kan undgå att se ut som en försök att bryta sig loss från Googleäven med tanke på önskan att göra Android-appar kompatibla med Tizen och övergången till det tidigare nämnda operativsystemet även för Samsung smartwatch-familjen.

Relaterade artiklar

Back to top button