Samsung, Xiaomi och Huawei driver OLED-skärmmarknaden

oled-skärm

Under de närmaste åren kommer troligen företräde på smarttelefonmarknaden att spelas på en grundläggande punkt: skärmen. Många tillverkare försöker faktiskt experimentera med nya paneler, till och med vikbara, för att försöka locka så många användare som möjligt mot något nytt och utan motstycke. Låt oss därför se hur Samsung har redan gått i den här riktningen under en tid (se Samsung Galaxy Z Fold 2), liksom Huawei (med den senaste Huawei Mate XS). Utöver dessa frågor fortsätter dock bara en standard att utmärka sig inom detta område, nämligenOLED.

OLED-försäljning under andra kvartalet 2020: 107% ökning

bojar

Andra halvan av 2020 har ännu inte avslutats, men analytiker drar redan slutsatser. Det verkar faktiskt som om jag i år OLED-skärm är avsedda att erövra hela marknaden, särskilt inom smarttelefonsektorn. Faktum är att fler och fler tillverkare antar dessa typer av paneler, även på enheter med något lägre ände. Därför är en ökad försäljning av dessa komponenter lika med 107%.

LÄS OCH:
OPPO Reno Flip 5G presenteras: det är rival till Samsung Galaxy Z Flip

Om man tittar på första delen av året är det en minskning med nästan 30% jämfört med samma period förra året, också tack vare Coronavirus. Med återhämtningen av ekonomin och expansionen av vissa varumärken som Samsung och Xiaomi inom smarttelefonsektorn är dock denna procentsats avsedd att öka dramatiskt före slutet av 2020. Tänk bara att totalt sett visa för smartphone uppgår till82,2% av all försäljning av OLED-paneler i världen.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button