Samsung väljer Broadcom-chips för Galaxy S II Plus och Galaxy Grand

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung väljer Broadcom-chips för Galaxy S II Plus och Galaxy Grand

När vi presenterade Galaxy S II Plus för några dagar sedan utelämnade vi att rapportera det exakta namnet på processorn ombord på smartphonen, delvis för att vi tog närvaron av densamma för given. Exynos 4 dubbel av Galaxy S II, också med samma klockfrekvens, delvis för att det inte fanns någon exakt information om den. Liknande tal gäller Galaxy Grand. Idag får vi istället veta att Samsung har övergett hemlösningen för dessa två modeller och föredrar “sin” Exynos, Broadcom-chippen.

För att vara exakt är det SoC BCM28155 1,2 GHz dual-core ARM Cortex-A9 med VideoCore IV GPUen modell som vi verkligen inte kunde definiera på vågens topp, och som också integrerar en radio 21 Mbits HSPAvilket gör det till en förmodligen mycket ekonomisk allt-i-ett-lösning.

Är Galaxy S II Plus därför “sämre” än den tidigare modellen? Utan för många ord, ja. Och inte bara på grund av den använda SoC, utan också för att den har halva internminnet jämfört med föregångaren.

Varför köpa den då? Efter avdrag för framtida uppdateringar, och till samma pris, skulle den gamla Galaxy S II vara att föredra. Kostnadsfaktorn är dock fortfarande okänd, liksom de uppdateringar som Galaxy S II Plus kan få, där vi tror att den förväntade uppdateringen till Android 4.1.2 för Galaxy S II representerar slutet på loppet för honom.

Relaterade artiklar

Back to top button