Samsung ska enligt uppgift leverera LTPO-skärmar för “iPhone 13”-modeller med ProMotion –

Samsung förmodas förbereda sig för att producera lågtemperaturskärmar av polykristallin oxid för Apple när företaget arbetar för att introducera 120Hz uppdateringsfrekvenser på sina “iPhone 13”-modeller på högre nivå.

Den sydkoreanska teknikjätten kan börja producera LTPO-tunnfilmstransistor OLED-skärmar för Apple så snart som första halvan av 2021, enligt en UBI Research-anteckning sedd av . Det är samma skärmteknik som Samsung använde i sina Galaxy Note 20-enheter.

UBI Research noterar att Samsung är mitt uppe i att konvertera sina LTPS OLED-skärmtillverkningssystem till LTPO. Även om viss produktionskapacitet går förlorad under konverteringsprocessen, säger företaget att Samsung kommer att kunna tillverka 70 000 substrat per månad.

Enligt anteckningen kommer Apple att använda skärmarna i sina avancerade “iPhone 13”-enheter senare under 2021, troligen de så kallade “iPhone 13 Pro” och “iPhone 13 Pro Max.” Displaypanelbeställningar för lägre “iPhone 13”-modeller kan fyllas av LG Display och BOE.

Jämfört med vanliga OLED-skärmar är LTPO-paneler mer energieffektiva och kommer att tillåta Apple att lägga till 120Hz ProMotion-teknik till sina kommande iPhones.

Rapporten om leveranskedjan stämmer överens med rykten som tyder på att 120Hz ProMotion-skärmar, som först introducerades på Apples iPad Pro-sortiment, skulle komma på minst två iPhone-modeller 2021.

Det förekom rykten som tydde på att Apple skulle lägga till 120Hz uppdateringsfrekvenser till iPhone 12 eller iPhone 12 Pro, men de lyckades inte. Enligt en bildskärmsanalytiker beror det på att LTPO-teknik skulle vara nödvändig för strömsnåla skärmar med 120Hz variabla uppdateringsfrekvenser.

Relaterade artiklar

Back to top button