Samsung redo att lägga plast där du inte förväntar dig det: plast OLED för Note III?

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung redo att lägga plast där du inte förväntar dig det: plast OLED för Note III?

Att höra om “plast-OLED” i en Samsung-smartphone är det omöjligt att inte vara ironisk, särskilt efter kontroversen angående användningen av plastmaterial på Galaxy S4 och ryktena (inte särskilt troligt) om en kursändring för Notes III .

Men redan när vi tittar på bilden ovan inser vi det besparingen på 1 mm utrymme jämfört med en traditionell OLED är inte något att ironisera över, och om kvaliteten på skärmen förblev oförändrad skulle Samsung ha en viktig pil i sin båge, kanske kunna garantera större autonomi till sin framtida phablet och nästa modeller som kommer att använda denna typ av display.

Den ytterligare bilden ovan förklarar bättre fördelarna när det gäller lätthet och tunnhet, det är också viktigt att betona att Plastic OLED bör ha en RGB-matris och inte den ofta diskuterade PenTile.

Uppenbarligen kvarstår tvivel om huruvida Note III faktiskt kan använda den här skärmen, tvivel relaterade till upplösning stödssom faktiskt inte anges, och som vi knappast kan föreställa oss sämre än full HD i den tredje iterationen av den berömda Samsung-phableten.

Dessutom indikerar släppdatumet för displayen Q4 2013, men det återstår att se om företaget kommer att kunna producera stora volymer med tiden, annars riskerar det att hamna med Exynos Octa SoC på Galaxy S4, som just nu är ganska försvann.

Och med detta skulle dock Samsung förmodligen vinna rekordet för den mest “plastiga” telefonen i världen, så vi är övertygade om att det koreanska företagets vilja att slå ett nytt rekord kommer att få det att segra över de eventuella svårigheter vi har pratat om.

Relaterade artiklar

Back to top button