Samsung patenterar ett helt unikt kamerasystem (foto)

Sa någon fler kameror?

Vi har ofta undrat när vi når gränserna för kameror i smartphones. Och vi talar inte om kvalitativa gränser, utan bara om antal givare som sätts in inom en enda enhet. Mellan huvud, vidvinkel, zoom och så vidare och så vidare, sätt det genomsnittliga antalet kameror har ökat betydligt, även i mellanklass- och lågtelefoner.

Ändå verkar det som om Samsung för femte gången är villig att ta ett steg ännu längre. Faktum är att den koreanska tillverkaren i december 2019 ansökt om patent på World Intellectual Property Office för en “enhet för manövrering av flera kameror för digital fotografering” (med andra ord en multikamera-smartphone). Uppkom för några dagar sedan, detta patent visar oss en enhet med 6 kameror ombord, 5 av dem vidvinkel.

Men vad kommer 5 vidvinkelsensorer att användas till i en enda enhet? Svaret på denna fråga är vad som gör hela frågan intressant. Den mekanism som patenteras av Samsung ger faktiskt att sensorerna de kan flytta och orientera sig självständigt det ena med det andra. På detta sätt är det möjligt att uppnå resultat som aldrig tidigare undersökts i smartphone-fältet, till exempel sammansättningen av ett porträttbild (med relativ bokeheffekt) och ett panoramabild.

LÄS OCH: De nedslående nyheterna om Android 11 Beta 1 (foton och videor)

När den är korrekt konfigurerad kan en sådan array-kamera fungera bättre i svagt ljus, den erbjuder också utmärkt fokus, högre dynamiskt omfång (HDR) och flerbaserade bokeheffekter, baserat på patentspecifikationer. (Allt detta naturligtvis teoretiskt). Kan det här vara framtiden för flerkamerasystem på smartphones? Kanske är det för tidigt att säga, men det är utan tvekan en intressant väg.

Källa: LetsgoDigital

Relaterade artiklar

Back to top button