Samsung Neon – projektet för en “digital” person skiljer sig inte från det verkliga

På Consumer Electronic Show 2020 meddelade Samsungs forskargrupp Star Labs det “artificiella mänskliga” Neon.

Samsung Neon

Neon är en virtuell varelse skapad med hjälp av motion capture-teknik som ser ut och beter sig som en riktig person med förmågan att visa känslor och intelligens. Neon kan föra dialog på alla språk. Dessutom kan den “artificiella personen” förvärva nya färdigheter och utvecklas.

Neon tar bara några millisekunder för att söka efter information och rätt svar. Den virtuella varelsen kan användas som journalist, TV-presentatör, skådespelare, yogainstruktör och inom många andra områden.

Neon

Neon kommer att finnas tillgängligt inte bara för affärspartners utan även för vanliga användare runt om i världen. Betaversionen av Neon släpps i år.

SelfieType

Förutom Neon, på CES 2020, presenterade Samsung också ett annat SelfieType-projekt för att skapa ett virtuellt tangentbord med smarttelefonens främre kamera och artificiell intelligensalgoritmer.

Den nya inmatningsmetoden tillåter användare att skriva utan att röra på skärmen och kan arbeta med smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Företaget publicerade en video som visar SelfieType-användningsfall.

Relaterade artiklar

Back to top button