Samsung Glasses Lite och AR Glasses läckte

Sydkoreanska teknikjätten Samsungs smarta glasögonmodeller Samsung Glasses Lite och AR Glasses har läckt. Här är den nya informationen om Samsung Glasses Lite och AR Glasses.

Teknik för förstärkt verklighet och virtuell verklighet har funnits med oss ​​länge, men de är ännu inte redo nog att bli masskonsumenttekniker. De kanske aldrig har inverkan av smartphones eller smarta högtalare, men från och med idag är de närmare än någonsin en teknik som kommer att komma in i våra liv.

Vi vet att Apple arbetar på en modell. Och vi kan säga att vi inte kommer att vänta särskilt länge på att denna teknik ska bli utbredd. Och det är inte bara Apple. Tack vare WalkingCat vet vi att Samsung också arbetar med nya augmented reality-glasögon och arbetar på två modeller som heter Samsung Glasses Lite och Glasses AR. Och med sina videor.

Först och främst har dessa produkter inte tillkännages officiellt ännu, men deras videor ger oss några mycket intressanta tips. Även om det inte är känt om de kommer att introduceras och när de kommer att introduceras, verkar det gå att säga att Samsungs nya smarta glasögon inte är långt borta.

en annan skärm

I de två publicerade videorna ser vi hur dessa glasögon används som två olika enheter.

Samsung Glasses Lite är mer som en personlig skärm än ett system för att reflektera verklig information, som med Microsofts Hololens.

Samsung Glasses AR kan dock tillåta oss att interagera med miljön med våra händer, liknande det vi såg i filmen Minority Report.

Tack vare denna teknik kan vi ge upp bildskärmar och tv-apparater och via trådlös anslutning använda vår smartphone eller surfplatta som hjärnan i systemet och våra glasögon som en projektorpanel.

I en av videorna ser vi Samsungs skrivbordsgränssnitt, DeX, som ett intressant alternativ för att arbeta från mobilen med tangentbord och mus.

Det finns för närvarande inga nyheter om att Samsung kommer kommersialisera en sådan produkt, åtminstone inom en snar framtid. Låt oss komma ihåg de första videorna med vikbara enheter som vi såg för flera år sedan och som inte var verkliga förrän långt senare.

Relaterade artiklar

Back to top button