Samsung Gear S Review | AndroidWorld

Samsung Gear S recension

Efter smartklockornas ankomst var det lätt att se hur nästa steg definitivt skulle bli ett bärbar helt oberoende av smarttelefonen och utrustad med ett SIM-kort. Så här är Samsung Gear S.

Förpackning

Samsung Gear S 25 recension

Inuti Gear S-paketet hittar du en strömförsörjning från parete, tillbehöret för laddning (som som vi ser också fungerar som en bärbar laddare) och tillbehöret för att extrahera SIM-lådan.

Konstruktion och passform

Samsung Gear S 8 recension

Samsung Gear S är jättebra, men var inte rädd för renderingen och bilderna. Men med tanke på skärmens generösa storlek är det en produkt väl optimerad i sina dimensioner, i sin vikt (endast 67 gram) och i dess former (rundade och som inte stör handleden). Som alla bärbara produkter är det fortfarande en produkt som alltid är “på sikte” och därför är den subjektiva bedömningen av dimensioner alltid viktig, men totalt sett har vi ändrat oss på denna Gear S jämfört med vad vi såg i Berlin vid lanseringen. Det är en generös klocka, men den är inte tillräckligt stor för att chocka vänner och familj. Remmen är inte standard och är gjord av gummi medan konturen på framsidan är metallisk.

Spännet är av distributionstypen och det finns många möjliga justeringar: du kommer säkert att hitta en för din handled. På framsidan finns en fysisk knapp för att väcka skärmen (som aktiveras utan problem även när handleden flyttas) eller för att aktivera S Voice (eller något annat program som du vill konfigurera). Om du använder Gear S som en telefon kommer du dock att känna bristen på fysiska volymknappar. Gear S är resistent mot vatten och damm enligt IP67-certifiering.

Hårdvara

Samsung Gear S 23 recension

Processorn för denna Gear S är 1 GHz dubbelkärna. Vi har också 512 MB RAM-minne och 4 GB internt minne för applikationer, foton och musik som du alltid vill ha med dig. Internt minne kan inte utökas. På baksidan finns en flik (du behöver tillbehöret för att öppna den) där du kan infoga en nanoSIM som gör att du kan ansluta till 2G / 3G-nätverket och ringa telefonsamtal. Sedan har vi också Wi-Fi b / g / n, GPS assisterad av GLONASS och Bluetooth 4.1 för att ansluta till din telefon och använda den som en förlängning av denna, eller för att ansluta den till ett Bluetooth-headset för att ringa telefonsamtal oberoende av varandra.

Högtalaren på baksidan är av medelkvalitet och i bullriga situationer är den inte tillräckligt kraftfull för att tydligt höra rösten från S Voice, men tillräcklig för ett handsfree-samtal. Rikt utbud av sensorer: accelerometer, barometer, UV-sensor (fram) och hjärtslagsensor (bak). Tyvärr saknas en kamera, vilket i perspektivet att helt byta ut en telefon i vissa situationer kunde ha varit användbart.

KORT: Samsung Gear S

Visa

Samsung Gear S 19 recension

Skärmen är bra 2 tum och den har en upplösning på 360 x 480 pixlar vilket gör den väldigt väldefinierad. Valet att göra det inom teknik SuperAMOLED det säkerställer sedan att ljusstyrkan är mycket hög och färgerna mycket ljusa, förutom att energisparläget kan dra nytta av det genom att ställa in det i nyanser av vitt och svart, samt den tid som visas i standby på en svart skärm. Ljusstyrkan justeras mycket väl automatiskt, även om skärmens (spektakulära) krökning ger några fler problem i direkt solljus, när det gäller reflektioner.

programvara

Samsung Gear S 3 recension

Inuti detta lilla tekniska underbarn hittar du inte Android, men Tizen OS, operativsystemet som redan används för nya Gear 2 och Gear 2 Neo. Systemet liknar och placerar klockans yta i mitten, widgets till höger, aviseringar till vänster och appar längst ner. Dessutom läggs en kontrollpanel till för att dras uppifrån. Aviseringarna visar främst vad som händer på din smartphone, vilket nödvändigtvis måste vara Samsung och som du inte kan göra utan för den första konfigurationen och för andra inställningar. Bland dessa påpekar vi oförmågan att läsa e-post om telefonen inte är påslagen (men fjärråtkomst, även via internet, om den inte finns i närheten) eller oförmågan att aktivera Deezer och Here Maps. Det senare, men när det väl är aktiverat kan du bli oberoende och även ladda ner offline-kartor.

Samsung Gear S 13 recension

Du kan sedan ringa, skicka SMS eller e-post med din röst eller QWERTY tangentbord som den är utrustad med. Det senare, med de uppenbara begränsningarna att vara på en mycket liten skärm och på en arm, fungerar bra och är utrustad med utmärkt förutsägelse och textkorrigering. Viktigt, med tanke på dess storlek. Sedan har vi kalendern, S Health (som fungerar som en stegräknare, fitnessspårare, pulsläsare, UV-läsare och sömnspårare), en mp3-spelare, en flipboard-baserad nyhetsöversikt, vädret, väckarklockan. Och S Voice (viktigt för vissa funktioner). Bland de ytterligare applikationerna påpekar vi Opera Mini för att surfa på nätet, appen för att hitta din parkerade bil, Nyhetsrepublik och många små spel.

Å ena sidan har vi en liten besvikelse över omöjligheten att göra den här klockan helt autonom (du skulle förlora GMail, Facebook, Twitter, kamera, etc etc …), men å andra sidan kan vi inte gratulera Samsung för att ha doserat funktionaliteten mycket bra som erbjuds oss av denna Gear S, ofta beräknar väl den nödvändiga interaktionen, med tanke på den lilla skärmen.

Autonomi

Samsung Gear S 24 recension

300 mAh-batteriet fungerar tyvärr inte mirakel, speciellt om du alltid använder det anslutet till ett datanätverk (oavsett om det är Wi-Fi eller 3G). Med mer intensiv användning kommer du knappast att komma till slutet av kvällen, vilket gör det viktigt att aktivera energisparläget eller använda den lilla 350 mAh powerbank som också tjänar till att ladda smartklockan.

Pris

Samsung Gear S säljs för 399 €. Det är inte en liten summa pengar, men ur en synvinkel av att köpa en juvel av miniatyriserad teknik och framför allt bärbar kan det vara vettigt.

Inköp

På ePRICE Gear S säljs det till ett rabatterat pris på 374 €.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button