Samsung Gear Fit Review AndroidWorld

Samsung Gear Fit Review

Wearables kommer att hitta det första riktiga året 2014 att sprida sig på ett viktigare sätt på butikerna och det företag som mest ville driva (även under föregående år) på denna kategori är definitivt Samsung. Gear Fit är en helt ny, nyfiken produkt, men som ännu inte har hittat sin plats på en marknad som ännu inte har lagt sig. Kommer han att kunna hålla de höga förväntningarna?

Artikeln uppdaterades den 11 april 2014.

Förpackning

Inuti Gear Fit-paketet, klassiskt för Samsung, hittar vi en microUSB-väggströmförsörjning (kabeln är unik och kan inte kopplas bort), manualer och den lilla laddningsadaptern, tillräckligt liten för att enkelt förvaras i fickan eller för att gå vilse i en avlägsna hörn av huset.

Konstruktion och passform

Samsung Gear Fit 02

Gear Fit har båda sidor av myntet väl exponerat. Den böjda skärmen är verkligen vacker och elegant (men mer om det senare), med en silverkant. Det är omöjligt att gå obemärkt förbi med en sådan anordning på handleden. Samtidigt är det dock en träningsapparat och silikonarmbandet påminner oss väl. Förslutningen (väldigt solid) är sammankopplad och materialet är behagligt på huden, men säkert lite billig, särskilt jämfört med den faktiska Gear Fit. Det mycket inte särskilt irriterande, med tanke på det mycket tunna bandet och totalt sett en ganska kompakt Gear Fit. Det är skrymmande (i tjocklek) än en sten, men mindre än en av de många herrklockorna. Sammantaget har du dock alltid en idé om att ha en kvalitetsprodukt, mycket estetiskt vacker och som inte har några speciella nackdelar jämfört med en klassisk eller sportklocka på handleden. Vad som är säkert är att en mer elegant rem, även om den ska köpas separat, inte skulle ha gjort ont.

Hårdvara

Samsung Gear Fit 13

Ur maskinvarusynpunkt är det lite att säga, eftersom Gear Fit är långt ifrån en smartklocka och inte har hårdvara som är tillräckligt viktig för att komma in i “registren”. Men den IP67-certifiering och Bluetooth finns i version 4.0, vilket garanterar låg energiförbrukning. De enda två faktorer som kan räknas i ett armband är därför närvarande. Vi rapporterar dock också närvaron av en accelerometer, gyroskop och till och med en hjärtslagssensor. Betyget kan dock inte stiga ytterligare om vi betraktar den här enheten som en träningsenhet, eftersom GPS saknas, vilket skulle ha gjort det möjligt för oss att spåra de olika sporterna exakt. GPS-spårningsfunktionen är fortfarande möjlig, men bara om du har en ansluten smartphone med dig.

Visa

Samsung Gear Fit 01

Gear Fit skärm är en 1,84-tums böjd Super AMOLED. Den visuella effekten har verkligen stor påverkan, eftersom den är mycket ljus skärm och med mycket levande färger. Sikten under solljus är bra (speciellt för att vara en Super AMOLED), men det är fortfarande nödvändigt att trycka på den enda fysiska knappen för att väcka den, eftersom armens rörelse som är användbar för att väcka den är mycket stor och därför inte känslig som till exempel på Galaxy Gear och Gear 2.

programvara

Samsung Gear Fit 06

Som du kanske har förstått, eftersom hårdvaran är en sekundär komponent i ett armband, är det viktigaste mjukvaran. Och här kommer vi emot Samsungs val som delvis är svåra att förstå. Så låt oss börja från de negativa sidorna: under tiden Användningen av Gear Fit är endast utformad och uteslutande horisontelltblir därmed automatiskt anti-intuitivt. Om du tror att valet ändå är förståeligt (dvs. att kunna läsa texter längre än ett par ord) kommer du snabbt att förstå att det inte är bekvämt att konsultera tiden och rulla ikonerna horisontellt, även efter flera dagars användning. Utöver det förstår vi inte valet att inte inkludera en sömnspårning eller en väckarklocka, vilket fortfarande gör enheten ofullständig för många. Det är möjligt efter uppdateringen den 11 april att använda smarttelefonen korrekt även vertikalt. Synligheten förblir dock ganska bra och texten skalas korrekt.

Gränssnittet är mycket väl utformat

Gränssnittet är mycket väl utformat och förmågan att hantera personliga bakgrunder gör det också väldigt intressant. Meddelandena är kompletta (i den meningen att det är möjligt att läsa alla meddelanden som tas emot på telefonen helt) och det finns ingen brist på stoppur och nedräkning. Det är dock omöjligt att installera andra applikationer (som händer på Gear 2). Vi har då möjlighet att ändra låtarna som lyssnar på smarttelefonen (och läsa titeln) och också att spåra smarttelefonen om vi har tappat den (får den att spela). När det gäller det område som är närmast kopplat till träning har vi en stegräknare (som vi alltid har lämnat aktiva), en “tracker” och en pulsmätare. Tillgängliga övningar är löpning, promenader, vandring och cykling. Uppgifterna (vi har försökt att köra) är ganska korrekta, men utan GPS är det inte möjligt att spåra avstånd och rutter exakt. Det är då möjligt att beräkna hjärtslag och aktivera beräkningen under körningen (vilket vi felaktigt sa i videon inte är möjligt) och sedan också få genomsnittet för hjärtslag. Slutligen är det möjligt att sätta mål: avstånd, tid eller kalorier och på grundval av dessa också få uppmuntran under loppet.

Integrationen med S Health är bra, även om vi bara har kunnat prova det delvis (eftersom programvaran fortfarande inte fungerar korrekt). Det är fortfarande en nästan ofullständig produkt: inte perfekt som en klocka (obekvämt horisontellt) och inte perfekt som en sportanordning, förutom att den inte skiljer sig särskilt från Gear 2 Neo till försäljning till samma pris (men mycket mer komplett). Vi rapporterar sedan hur, om du inte var intresserad av att integrera med S Health, Gear Fit Manager apk, kommer att göra det kompatibel med vilken smartphone som helst minst 4,4 KitKat.

Autonomi

Autonomi för denna Gear Fit är cirka 3 hela dagar (av på natten) med stegräknaren alltid aktiv. Det är mindre än en liknande enhet, som Jawbone Up kan vara, men den har ingen skärm och många andra funktioner.

Pris

Priset till vilket Gear Fit säljs är 199 € (vårt kommer från ePRICE). Ett ärligt pris för produkttypen och kvaliteten på samma, men lite högt med tanke på antalet tillgängliga funktioner.

Inköp

Gear Fit finns på ePRICE till 198 €.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button