Samsung Galaxy Tab A 9.7 recension: Solid mellanstora surfplatta med LTE …

Samsung Galaxy Tab A 9.7 är den senaste surfplattan vi testat klart, en 9,7 tum LTE -skiffer, som tillkännagavs i mars. Detta är SM-T555-versionen av produkten, den allra första Samsung-surfplattan med en 4: 3-skärm. Det kostar 381 dollar i LTE -versionen eller 300 dollar för WiFi -enheten.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_031

Denna mellanregister mäter 7,5 mm i tjocklek, väger 456 gram och har samma tjocklek som iPad Air 1, plus att den är 22 gram lättare. Den levereras med stora ramar, men den är bekväm att använda och har bra grepp. Formatet som erbjuds här är bra för spel och filmer och de övre och nedre större sektionerna är bra för att hålla surfplattan ordentligt med fingrarna på kanterna (i liggande).

Fasaden är ganska blank och lite av en fingeravtrycksmagnet. Galaxy Tab A är beroende av ett plastfodral med en skön känsla, men det här är inte ett mjukt material. Det känns lite som en mellanstora bärbar plast, om jag ska vara ärlig. Samsungs produkt har rundade kanter, kommer i svart eller vitt och längst fram hittar vi framkamera, sensorer, fysisk hemknapp och kapacitiva knappar Senaste och bakåt.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_045

Det finns ingenting överst, medan vi hittar bottenhögtalare, en microUSB -port och ljuduttag längst ner. På vänster sida finns det åter ingenting, medan till höger har vi mikrofonen, på/av -knappen, volymknappar, alla bekväma. På denna sida finns också microSD -kortplatsen och microSIM -kortplatsen. Sammantaget är den här designen ganska OK och ganska bekväm, plus att den inte känns tung under lång spelning, vilket alltid är bra.

På hårdvarusidan finns en 9,7 -tums LCD -skärm, enligt enhetens låda, men den officiella webbplatsen säger att detta faktiskt är en PLS TFT -skärm. Upplösningen är 1024 x 768 pixlar och inuti skiffern hittar vi en fyrkärnig 1,2 GHz Snapdragon 410 CPU, en 64 bitars enhet med Cortex A53 -kärnor och en Adreno 306 GPU, klockad på 400 MHz. Andra specifikationer inkluderar 16 GB lagringsutrymme, varav 11 GB free, en microSD -kortplats, som erbjuder extra 128 GB lagringsutrymme, 2 GB LPDDR3 -RAM och en huvudsaklig 5 MP -kamera, plus en 2 MP front shooter.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_040

På anslutningsfronten har vi GPS, Glonass, WiFi, Bluetooth 4.1, GSM, LTE Kategori 4 (150 Mbps nedladdningshastighet), HSPA+ (42 Mbps nedladdningshastighet), WiFi Direct, microUSB 2.0 och sensorerna som erbjuds här är accelerometer, hallsensor, RGB-sensor, medan batteriet är en 6000 mAh-enhet (Li-Ion). På papper ger detta batteri 178 timmars musikuppspelning, 14 timmars video eller 15 timmars surfning.

I vårt test, som innebär uppspelning av HD -video i en loop, med WiFi på och ljusstyrka på 200 LUX, uppnådde vi mycket imponerande 13 timmar och 9 minuter, vilket bara är ett hår under Galaxy Tab S8.4, som fick 13 timmar och 32 minuter. Vi slog också iPad Air, som fick 11 timmar och 13 minuter. Jag skulle säga att det är bra att titta på 6,5 timmars filmer på en sådan enhet.

Skärmdump_2015-05-28-12-35-24

PCMark -batteritestet, som simulerar kontinuerlig användning, även vid 200 LUX -ljusstyrka gav oss ett resultat av 10 timmar och 13 minuters funktionstid, vilket i princip fördubblade prestandan för Galaxy Tab S 10.5, som ger cirka 5 timmar och 21 minuter. Sammantaget är detta ett bra batteri som kräver lång laddning: 4 timmar. Det är dock väl värt det och en liknande tidsram, mellan 3 och 4 timmar krävs också av iPad Air -modellerna.

Akustiken i denna modell innefattar dubbla högtalare, på sidan (i liggande) eller längst ner (i porträttläge). Spelaren som ingår här är en vanlig Samsung -affär, med ett minimalistiskt användargränssnitt, bra musikorganisation och de vanliga alternativen som involverar SoundAlive -utjämnaren och så. Den erbjuder genreinställningar, 7 reglage för anpassning, alternativ för 3D, bas och klarhet, samt runda knappar som när du snurrar runt, justerar bas/diskantfokus eller instrument/vokalfokus.

Sedan finns det Adapt Sound, Sound Alive+ för rik surround, Tube Amp, Play Speed ​​och Smart Volume, den senare utjämnar alla spår till en liknande volym. Den faktiska lyssningsupplevelsen är skarp, tydlig, högljudd, erbjuder bra bas, men den saknar amplitud och “kristalljud” hos en riktigt avancerad enhet. Genom att justera några av alternativen kan du nå den önskade tröskeln.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_017

Decibelmeter -testet avslöjade ett värde på 87,6 dBA, det är ganska imponerande, särskilt eftersom vi slog Galaxy Tab S 8.4, som ger 84,5 dBA och iPad Air 2, som ger 86,3 dBA. Denna modell är högljudd, men akustiken kan vara skarpare. Skärmen vi har att göra med här är en 9,7 tum med en upplösning på 1024 x 768 pixlar, en PLS TFT/LCD med 16 miljoner färger och 4: 3 -aspekt.

Det är glansigt, men det hanterar ljus på ett ganska OK sätt. Videoappen är standard Samsung -spelare, med beskärning, popup -uppspelningsalternativ, nypning för att zooma och upplevelsen när du tittar på klipp är tydlig, skarp, ljus, men färgerna är lite för levande för min smak. De är också orealistiska. Betraktningsvinklarna är breda och pixlarna är av RGB Stripe -slaget här. På något sätt känns surfplattan som att den har en högre upplösning än den faktiskt gör, tack vare sin ganska höga ljusstyrka.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_021

Vi testade det och med en luxmeter uppnådde vi 402 LUX -enheter, vilket är mycket nära den högpresterande Galaxy Tab S 8.4 och dess 432 LUX. Vi slog iPad Air 2 och dess 354 LUX, liksom Xiaomi Mi Pad och dess 310 LUX. Ljusstyrkan är bra här och området Inställningar innehåller teckensnittsinställningar (stil och storlek), timeout, Smart Stay (håller skärmen på när du tittar på den), Skärmläge (adaptiv display eller läsläge, vilket gör bilden lite mer gul och den ljusa vita mindre aggressiva på ögonen).

Sammantaget är detta en bra skärm, speciellt för en mellanregister. Kameran som denna skiffer erbjuder är en 5 megapixel enhet, med 4X digital zoom och 720p videoinspelning. Den har geotaggning och autofokus, plus effekter och en timer, samt ett minimalt användargränssnitt. Det finns ett Panorama -alternativ här, Continuous Shot också, Beauty Face, Sound + Shot och Sports.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_001

Fokus är ganska långsamt och så är bildtagning, men om du har stadiga händer får du några OK -bilder. De flesta bilderna vi tog var ganska suddiga, men färgerna var bra och totalt sett är det helt ok för en mellanslagstablett. Ändå är det under vad du kan få på en telefon med en 5 MP -kamera och en tredjedel av priset.

Redigeringen görs med de vanliga alternativen för rotering, beskärning, collage, med fotoredigeraren och effekter och ritningsfunktioner. Låt oss nu prata prestanda, där spelandet är först. Vi nådde en temperatur på 37,1 grader Celsius på den här modellen, efter att ha spelat 15 minuter av spelet Riptide GP2, så det inte överhettas.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_003

Webbläsaren som ingår här är snabb och det virtuella tangentbordet är bekvämt, plus den innehåller en numerisk rad, som alltid är välkommen. Vi har också stöd för handstil och röstinmatning. Telefonsektionen erbjuder snabbuppringning, videosamtal och ger en OK -kvalitet under samtal. Uppenbarligen kommer du att använda ett headset. Låt oss nu se riktmärkena. Jag har bestämt mig för att jämföra den här modellen med LG G Pad 8.3 och ASUS MeMo Pad FHD 10, bara för att se hur den står inför en Snapdragon 600 -enhet med 2 GB RAM och en kraftfull surfplatta från 2013 med en Intel Atom dual core Z2560 CPU med 2 GB RAM ingår.

Detta är resultaten:

2015-07-07_23-12-03

Referensresultaten är inte särskilt imponerande här och även en 2013 -modell kan slå oss. Trots det har Samsung Galaxy Tab A 9.7 ingen fördröjning och kör Riptide GP2 utan problem. OS och UI här är Android 5.0.2 med TouchWiz på toppen, den moderna versionen från de senaste Galaxy S -modellerna. Vi får materialdesignelement, en karusellmultitasking, unika widgets och platta ikoner.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_019

Snabbinställningarna och aviseringarna är enhetliga och inställningsområdet är uppdelat i två rutor. Nedrullningsdelen innehåller också reglaget S Finger, Quick Connect och ljusstyrka. Om du håller knappen Senaste kapacitiv intryckt kommer du att aktivera flerfönsterläget, som låter dig använda två appar samtidigt och dela skärmen i två delar. Du kan också kopiera innehåll (text eller bild) från en del av skärmen till den andra.

Användargränssnittet är flytande och när du kommer till inställningsområdet kan du placera handflatan på skärmen för att stänga av upplevelsen och fånga en handflata. Det finns också ett privat läge, tillbehör och energisparande, som begränsar CPU -användningen och vissa anslutningsmöjligheter. Sedan finns det Ultra Power Saving -läget, som använder ett svartvitt gränssnitt och skär många appar från den vanliga användarupplevelsen.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7_023

Det begränsar anslutning, vibrationer och låter bara grundläggande appar fungera. Med Ultra Power Saving kan du nå 2,4 dagars drift med 50% batteri. Listan med förinstallerade appar innehåller Mina filer, Memo, Smart Manager (Rensa RAM, lagring, batteri och den har en fin widget), S Planner, Side Sync 3.0 (spegla din enhet på en annan), Galaxy Apps (appbutiken), Chrome , Google Maps, YouTube, Google -paketet och slutligen Microsoft -appar.

Vi har Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Skype och OneDrive här, alla med ett intuitivt gränssnitt. Du kommer att se en mer omfattande demonstration av deras produktivitetsfunktioner i videorecensionen. Det finns inte mycket bloatware här, som tur är. Slutligen får du den vanliga Flipboard -startskärmen som du kan bli av med om du vill. Och låt oss nu se domen.

Samsung Galaxy Tab A har följande fördelar:

bekväm och lätt surfplatta ingen bloatware bra batteri ljus skärm högtalare telefonsamtal och LTE ombord ingen fördröjning körs något spel Microsoft -appar är en trevlig bonus

Och nackdelarna:

typ av dyr fingeravtrycksmagnet lång laddning trots bra CPU, jag ger det ett år innan det släpar vissa användare kanske inte gillar 4: 3 -formatet ganska svag kamera, även för priset

Denna modell får 8,3 av 10 för design från oss, en 9 för hårdvara och en 9,8 av 10 för OS och UI. Slutbetyget är 9.03, vilket innebär att vi får en solid mellanslagstablet med LTE, samtal, Office och spegling av upplevelsen på andra enheter. Det är också bra för spel, åtminstone ett år till.

Samsung Galaxy Tab A 9.7 Recension

Relaterade artiklar

Back to top button