Samsung Galaxy Tab A 8.0 2019: Bästa S Pen-funktioner, tips och tricks

Om du letar efter en prisvärd Android-surfplatta med stylusstöd är Samsung Galaxy Tab A 8.0 2019 med S Pen det enda valet just nu. Det är ett ganska bra val eftersom det fick en bra poäng i min recension. Om du redan har det eller funderar på att köpa det kanske du vill veta mer om S Pen och dess funktioner. I den här artikeln lär du dig allt som finns att veta om S Pen of the Galaxy Tab A 8.0 2019 (recension).

Flygkommandon: Viktigaste S Pen-funktionen

Samsung Galaxy Tab A med S Pen Air-kommandon

De så kallade Air Commands har varit en del av Samsungs S Pen-enheter sedan de första par generationerna av Galaxy Note. Jag tror att de är den viktigaste funktionen du borde veta om, för med dem kan du göra nästan allt du behöver en penna för. De är ditt huvudkontrollcenter om du vill göra något med pennan.

Du öppnar luftkommandona genom att hålla S-pennan över skärmen tills en pennikon visas på höger sida. När du väl har tryckt på den kan du bläddra igenom ett par ikoner. Längst ner finns en “plus” -ikon. Genom att trycka på det kan du lägga till fler alternativ. Men på Galaxy Tab A 2019 är de ganska begränsade.

Skapa en anteckning

Samsung Galaxy Tab A med S Pen skapar en anteckning

Låt oss gå igenom dessa flygkommandon en efter en. Den första är den viktigaste och låter dig ta enkla och snabba anteckningar. Klicka bara på “Skapa en anteckning” så kan du börja skriva eller rita. Dessa anteckningar sparas i Samsung Notes-appen.

Visa alla anteckningar

Samsung Notes-appen kan öppnas genom att välja den i standardapplådan eller genom att trycka på alternativet “Visa alla anteckningar” i flygkommandona. Därifrån kan du visa och redigera alla dina anteckningar.

Smart select

En mycket kraftfull funktion kallas ”Smart select”. När du väl har tryckt på den kan du välja en del av skärmen och göra några smarta saker med den. Du kan till exempel extrahera text och spara den. Eller fäst ett val på skärmen medan du spelar med andra appar. På det sättet kan du alltid se vad du har fäst, oavsett vilka appar du öppnar. Eller så kan du välja en pågående video och skapa en GIF av den.

Skärmskrivning

När du väl har valt “Skärmskrivning” gör en surfplatta en skärmdump av vad som för närvarande är öppet och du kan börja kommentera det. Spara det bara i galleriet när du är klar och du kan dela det med vänner eller kollegor.

Live-meddelande

Med ”Live-meddelande” kan du till exempel skicka en söt anteckning till dina nära och kära. I grund och botten registrerar det vad du gör med pennan och sparar det som en animerad GIF eller video.

Penup & färgläggning

Genom att knacka på “Penup” -ikonen med din S Pen öppnar du helt enkelt den förinstallerade Penup-appen. Vi kollar ut det senare. “Coloring” Air Command är en genväg till Penups färgfunktion.

Blick

Samsung Galaxy Tab A med S Pen Glance-funktion

“Blick” kan vara en mycket användbar funktion om du gör mycket multitasking. Det låter dig öppna två appar samtidigt. En av dem är dold och den andra kan öppnas genom att “blicka över den”. Du läser till exempel något i Chrome och måste skriva till din kollega om vad du läser. Du trycker på “Blick” -knappen medan du är i Chrome och den sparas längst ner till höger. Sedan öppnar du Gmail och börjar skriva ett e-postmeddelande. Nu, allt du behöver för att referera till vad du har läst i Chrome, du bara svävar över det längst ner till höger och Chrome öppnas. Chrome döljs igen när du flyttar iväg med S Pen.

Samsung Notes: En anteckningsapp för S Pen

Samsung Galaxy Tab A med S Pen Notes-appen

Okej, låt oss kolla in Samsung Notes-appen mer detaljerat. Jag är säker på att du redan gissat det, det är i grunden en vanlig anteckningsapp. Du kan skapa nya anteckningar, visa gamla och spara dem i kategorier.

När du har startat en ny anteckning kan du välja om du vill använda standardtextinmatning, skriva något för hand med S Pen eller om du vill använda det som en tom duk för nästa konstverk. Ja, du kan också använda den som en ritapp.

När du använder S Pen kan du bestämma om du vill använda en enkel penna eller andra typer av pennor. Och ja, du kan självklart ändra färgen du skriver eller ritar med.

Läs: Dessa är de bästa tabletterna för att rita

Screen-Off-Memo

En mycket viktig funktion i Samsung Galaxy Tab A 8.0 med S Pen kallas Screen-Off-Memo. Med den här funktionen kan du börja skriva ner några anteckningar väldigt snabbt även om din surfplatta är låst. För att göra det, om skärmen är avstängd, håller du bara S Pen-knappen och dubbelklickar på skärmen. Du kan omedelbart börja skriva eller rita något utan att behöva låsa upp det. När du är klar kan du spara den i Samsung Notes-appen.

Du kan göra något liknande i varje app eller på startskärmen. Håll S Pen-knappen och dubbelklicka var som helst på skärmen för att starta en ny anteckning. Denna funktion kan vara ganska användbar.

Handskriftsigenkänning

Samsung Galaxy Tab A med S Pen-handskriftsigenkänning

Om du får Galaxy Tab A 8.0 2019 med S Pen är chansen att du vill göra lite handskrift. Kanske till och med använda den som en digital anteckningsbok. Typiska handskrivna anteckningar kan vara svåra att dela, och du kanske inte vill svara på ett e-postmeddelande med din handskrift. Mitt skulle vara alldeles för rörigt för det.

Lyckligtvis finns det handskriftsigenkänning inbyggt i Samsungs tangentbord. När tangentbordet är öppet kan du tippa på “T + penna” -knappen för att öppna dess handskriftsfunktion. När den väl har öppnats kan du börja skriva för hand och den förvandlas till standardtext. Vanligtvis fungerar det ganska bra.

Det finns en genvägsinbyggnad som tar dig snabbare till handskriftsdelen. Om du svävar över ett textområde med din S Pen visas en liten “T” -knapp. När du väl har tippat på det öppnas handtangentbordet.

Penup

Samsung Galaxy Tab A med S Pen Penup

Förutom Samsung Notes är Penup en app för S Pen som levereras förinstallerad. Du kan se det som en ritapp för steroider. Du kan använda den som en vanlig ritapp och det är anständigt för det. Genom att använda sina live-ritningar kan du också använda den för att lära dig att rita. Du får en video om hur en ritning skapas och du kan följa med.

Penup har en inbyggd social nätverksfunktion. Du kan dela teckningar, titta på vad andra har delat och kommentera eller gilla sitt arbete.

En annan funktion som förmodligen är mer intressant för barn är dess färgfunktion. Jag är säker på att du har haft målarbok som barn där du var tvungen att färga en dinosaurie eller något. Detta är exakt samma sak i digital form.

Fågelperspektiv

Låt oss avsluta med en användbar men inte lika viktig funktion som är aktiverad som standard. Det kallas ”Air view” och ger dig ytterligare information när du använder surfplattan med din S Pen. I grund och botten ger det dig mer information när du svävar över något med S Pen.

Till exempel, om du svävar över ett visst datum med S Pen i kalenderappen, visas dina möten för den dagen. När du svävar över en länk med pennan visas till och med en förhandsvisning av den webbplatsen. Åh, och du kan bläddra igenom foton i galleriet utan att behöva röra vid någonting bara genom att sväva på toppen eller botten med pennan.

Läs: Dessa är de bästa Samsung-surfplattorna

Relaterade artiklar

Back to top button