Samsung Galaxy S6: allt du bör veta

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung Galaxy S6: allt du bör veta

Samsung Galaxy S6 närmar sig med stora steg, liksom stora (och små) är ryktena, läckorna, den rykte till om. För att undvika att gå vilse i kaoset av nyheter, mer eller mindre bekräftade, som följer varandra och kommer att följa varandra varje dag, har vi bestämt oss för att i en enda artikel samla allt du behöver veta om nästa topp i Samsung-sortimentet. Vi kommer sedan att uppdatera samma artikel under de kommande dagarna och veckorna, eftersom bilden tar form allt tydligare, även om vi redan har flera uppgifter nu.

Galaxy S6 kommer att presenteras med ett Samsung Unpacked-evenemang den 1 mars i Barcelona. Presskonferensen börjar 18.30 och kommer att streamas på Samsungs YouTube-kanal. Samma evenemang bör också meddelas Galaxy S Edgeden böjda skärmvarianten av Galaxy S6 (dess närvaro föreslås av samma inbjudan till evenemanget), och vi kommer förmodligen också att ha en ny smartklocka, även om den senare bör baseras på Tizen och inte Android.

Den exakta designen har ännu inte avslöjats, men det är tänkt att Samsung denna gång kommer att använda “ädelvärda” material: metall (aluminium) för kroppen och glas på baksidan. De högtalare den ska flyttas till den nedre kanten, bredvid mikro-USB-porten och eventuellt ljuduttag, som ännu inte är säker på om det kommer att vara på den här sidan eller toppen, tillsammans med den infraröda porten. Den mest trovärdiga “officiella” renderingen som har publicerats hittills är den grå som visas nedan till vänster, vilket fortfarande ger oss en god uppfattning om smarttelefonens böjda linjer. S6 kan också bli den första smartphonen med Samsungs nya mobila betalningssystem. Istället verkar det nästan bekräftat att Galaxy S6 kommer in 4 färger: mörkblå, blågrön, guld och vit (se bilden till höger). Om du vill få en bättre uppfattning om designen har flera riktiga bilder (inklusive av S6 Edge) läckt ut, som den ovan, som verkar tillförlitliga, även om de mycket väl kan vara av en ofärdig prototyp.

  • Skärm: 5-tums QHD (1 440 x 2 560 pixlar)
  • CPU: Samsung Exynos 7420
  • Bagge: 3 GB
  • Internminne: 32/64 / 128 GB
  • Backkamera: 16 megapixlar
  • OS: Android 5.0 Lollipop med TouchWiz UI

Bilden som sammanfattas ovan är fortfarande hypotetisk, med tanke på att de exakta specifikationerna inte har bekräftats officiellt, även om det nu är säkert att smarttelefonen inte ska använda Qualcomm Snapdragon 810-processorn, utan en lösning gjord av Samsung, förmodligen Exynos 7420.

De skärm kommer förmodligen att vara 5 ” med QHD-upplösning, den Bagge 3 GB och internminne kommer att finnas i tre valörer: 32, 64 och 128 GB.

där backkamera det bör vara 16 megapixlar, troligen med OIS, medan vi inte har någon information om batteri.

Operativsystemet kommer uppenbarligen att vara det Android Lollipop med gränssnitt TouchWizsom den här gången sägs vara mycket lättare och utan förinstallerade appar, som kan laddas ner gratis från Play Store eller Galaxy Apps.

Information om Galaxy S6 pris de är inte officiella, men antagandena pekar mycket högt.

Galaxy S6 kan börja från €749 för 32 GB-modellen, vilket ökar med € 100 för varje ökning av minnesminskningen, sedan € 849 för 64 GB och € 949 för 128 GB. Galaxy S Edge bör istället börja direkt från € 100 mer, eller € 849 för 32 GB, € 949 för 64 GB och väl € 1 049 för 128 GB. Riktigt höga siffror, men om Apple trots allt nått rekordresultat med sina priser så skulle Samsung kunna tänka sig att göra detsamma. Vi upprepar dock att detta ännu inte är officiella siffror.

Galaxy S6 borde ha väldigt speciella tillbehör: vi pratar om ytterligare omslag, som därför inte går för att ersätta den vanliga (som borde vara icke-borttagbar på Galaxy S6 och – kanske – avtagbar på S Edge), men som bör hakas fast på någon typ av stöd som finns på kroppen, vilket möjliggör unika interaktioner. Vi skulle till exempel kunna ha en andra display e-bläck på baksidan kan vi ansluta smartphonen till externa enheter, till exempel för den konditionoch vi kan också för vissa typer av medicinsk analys.

Även denna sista del har ännu inte bekräftats direkt, men vissa tillbehör som finns på Amazon verkar luta åt samma håll.

Presentationen av Galaxy S6 kommer att äga rum den 1 mars, men smartphonen kommer inte att finnas på marknaden tidigare april, förmodligen i mitten av månaden, även om lanseringen inte nödvändigtvis behöver vara global under exakt samma period. Vi räknar dock med att ha den tillgänglig i Italien under april månad.

Relaterade artiklar

Back to top button