Samsung Galaxy S5: fokus på hårdvara

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung Galaxy S5: fokus på hårdvara

Samsung Galaxy S5 är äntligen verklighet och nu fokuserar vi i den här artikeln påhårdvara av den nya toppen av sortimentet av det koreanska huset: även om de rena specifikationerna är en viktig indikator för att utvärdera kvaliteten, kan bedömningen inte vara fullständig på detta sätt.

Galaxy S5 verkar vara en enkel förbättring jämfört med den tidigare modellen: 5,1-tumsskärmen är bara något större än sin föregångare, med samma full HD-upplösning; Samsung implementerade också en “Adaptive Display”-funktion som gör att du automatiskt kan återställa färgbalansen efter ljusstyrkan, för att alltid vara som bäst.

LÄS ÄVEN: Galaxy S5 specifikationer

Baksidan är en av de viktigaste förändringarna i estetiken hos denna produkt: inte mer plast som förra årets S4, och inte ens det falska Note 3-lädret, utan med ett material som liknar baksidan av den första Nexus 7, med bättre feedback än plast. Bekräftade också IR-porten för att styra din TV.

Samsung har även implementerat en fingeravtrycksläsare, som kan lagra upp till 3 olika fingeravtryck. För att låsa upp enheten kommer det sedan att vara nödvändigt att svepa nerifrån och upp på hemknappen, och vi kan även använda den här funktionen för betalningar med PayPal eller för ett privat läge med vilket vi kan dölja foton, videor och mer från nyfikna ögon.

Vi hoppar över kameran av den enkla anledningen att vi redan har en artikel speciellt framtagen för dess egenskaper och funktionalitet (klicka här för att läsa den).

Det finns också en viktig förändring byte av menyknappen, alltid ersatt längst ner till vänster av den för multitasking; den centrala knappen förblir densamma, med den tidigare nämnda integreringen av den biometriska sensorn, såväl som volymreglaget och strömknappen förblir placerade som på S4.

Det fanns också en viss förvirring om processorn, som så småningom borde bli den nya Snapdragon 801 MSM8794ACsom avslutades i går var en variant av 800, flankerad av 2 GB RAM.

Batteriet på 2 800 mAh bör garantera en längre livslängd än S4, men om du håller på att ta slut kommer det att finnas en ultraenergisparläge vilket kommer att göra din skärm svartvit och inaktivera alla onödiga tjänster om den är aktiverad och Samsung ser till att genom att göra detta, med en andel på 10 % kvar, kommer du att ha ytterligare 24 timmars autonomi.

Slutligen verkar TouchWiz ha närmat sig Android 4.4 KitKat: de vita ikonerna i meddelandefältet, OH-film och en mer platt stil, mer överensstämmande med stilen för ren Android (se bara appar som S-Health) och även om det fortfarande finns mycket arbete som återstår är definitivt ett steg framåt.

Relaterade artiklar

Back to top button