Samsung Galaxy Note II: vår förhandstitt

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung Galaxy Note II: vår förhandstitt

Den presenterades nyligen men vi har redan haft möjlighet att prova den nya åt dig Samsung Galaxy Note II, den andra phableten i det koreanska huset. Förväntningarna på den här enheten är mycket höga, vilket också framgår av vår månatliga undersökning: så låt oss se om Samsung har levt upp till förväntningarna.

Tekniska funktioner

Specifikationerna för denna enhet är verkligen anmärkningsvärda: utrustad med en fyrkärnig processor 1,6 GHz Exynos 4412 (som får en anmärkningsvärd poäng på AnTuTu, 13 614, mot de cirka 10 000 på Galaxy S III) tillsammans med 2 GB RAM-minne och en skärm från 5,55 tum Super AMOLED HD med en upplösning på 720 x 1280. Den enorma skärmen stöds av en 3 100 mAhmycket förbättrad jämfört med föregångarens 2 500 mAh, trots tjockleken, minskade med en bråkdel av en millimeter (de nuvarande måtten är 80,5 x 151,1 x 9,4 mm, 0,3 mm tjockare än de första noterna, med en vikt på 182,5 gram, ökat med 4 gram).

När det gäller den fotografiska sektorn hittar vi en 8 MP kamera på baksidan med LED-blixt och autofokus, och en mer blygsam 1,9 MP framsida.

Baksidan är gjord av plast, men den ger inte intrycket av att hålla billiga material i händerna, även om den inte når byggkvaliteten för andra enheter, vilket dock visar sig (men vi har en viss skepsis) motståndskraftig mot stötar . Den kommer att finnas tillgänglig i flera versioner, nämligen från 16/32/64 GB (kan utökas via microSD ändå) och två färger, Marmor vit Och Titanium grå.

Ergonomi

Trots att skärmen är 0,25 tum större verkar enhetens dimensioner vara identiska med förra årets Note vid första anblicken, och genom att sålla igenom listan över funktioner märker vi en öka i längd och bredd med 3 millimeter, med tjockleken, å andra sidan, minskade, som redan nämnts förut. Den kan också hållas med en hand, men att dra ned meddelandefältet eller utföra andra operationer är ganska svårt utan hjälp av den andra. Men efter att ha övervunnit tillvägagångssättet för de ovanliga åtgärderna är 5,55-tumsskärmen riktigt trevlig, både i internetsurfning, som du kan föreställa dig, men också i vardagsbruk.

programvara

Trots Touchwiz är inte ett av de mest populära gränssnitten, vi måste erkänna hur det har blivit mer och mer solid med tiden, och verkar ha hittat sin väg från presentationen av UX-versionen, sett för första gången på Galaxy S III. Att få ut det mesta av potentialen i denna smartphone i början är utmanande även för experter inom branschen, med tanke på mängden extra funktioner och nya funktioner som gör mjukvarusektorn verkligen komplett, ibland till och med överdrivet spridd, växlande mellan funktioner som vi skulle kunna har också klara sig utan och andra mycket användbara, såsom multiscreen-läget.

Tilläggsprogramvaran kommer att likna den för Galaxy S III, Music Hub, Video Hub, Game Hub, S-Voice, S-Beam, AllShare Play, Dropbox (med bifogat 50 Gb ledigt utrymme i två år), Social Hub med många vissa funktioner som Popup-spel (vilket nu också gör att vi kan ändra storlek på videoramen) men förbättrad, förutom sviten av applikationer dedikerade till S-Pen, pennan på Notes.

Valet att ersätta kalendern med en modifierad version av Samsung kan vara tveksamt, S-Planner, (liksom många andra appar), men gesten motiveras av det faktum att Google-applikationer åtnjuter delvis kompatibilitet med S-Pen, det vill säga den fungerar som om det vore ditt finger, men erbjuder inte förhandsvisningar och andra funktioner som det kan utnyttjas i specialutvecklade Samsung-applikationer. Övergången mellan ICS och JB (även om den vyn inte är den slutliga versionen) är väldigt lite märkbar på Touchwizså mycket att ledtrådarna måste sökas efter i meddelandefältet, eller genom att öppna Googla nu; svårt att säga vad bidraget var Projekt Smör till smarttelefonens allmänna reaktivitet, med tanke på att med en så kraftfull processor skulle ICS förmodligen ha varit lika flytande som “smör”.

Å andra sidan är applikationerna de utnyttjar intressanta S-Penanteckningens penna: först och främst finns det S-Note, som låter oss göra anteckningar i alla program utan att behöva stänga den, eller gesterna för att utföra vissa operationer som vi kan tilldela oss själva.

En annan intressant funktion är att tack vare vilken vi, genom att trycka på pennknappen, kan markera en del av skärmen, en detalj, och sedan dela den, utan att behöva ta en skärmdump och sedan beskära den.

Appen för kamera, med möjlighet att applicera effekter och en funktion som känner igen människors ansikten och tar flera bilder, vilket gör att vi sedan kan välja det bästa ansiktet för var och en av de närvarande personerna. Det enda felet som finns? I 16 GB-versionen kommer du bara att ha cirka 10,3 GB minne tillgängligt, mot de 13 som finns på en enhet med Android Vanilla, vilket bevisar hur mycket arbete som har lagts ner av Samsung för att erbjuda en verkligt komplett mjukvarusektor, även om närvaron av microSD åtgärdar problemet mycket bra.

Slutliga intryck

Pennan, även om den inte är revolutionerande, ger många användbara funktioner, ofta till och med bara bekvämligheter, som kanske inte alla kommer att kunna utnyttja på ett tillfredsställande sätt, särskilt de som, som jag själv, inte föredrar användningen av pennor på smartphones.

Å andra sidan är skärmen påtaglig vilket gör den till en utmärkt enhet även för multimedia, såväl som för arbete, och även om pixeltätheten har minskat jämfört med föregångaren så kommer du knappast att kunna se de pixlarna om du inte gör det. komma för nära skärmen.

Åsikten om denna enhet kan bara vara positiv, och den enda kritik vi kan rikta mot Samsung gäller rent personliga preferenser, och inte verkliga brister i mjukvaran eller hårdvaran. Som sagt, det är uppenbart från första stund hur produkten, samtidigt som den följer vägen både i linjerna och i programvaran för Galaxy S IIIriktar sig till en mindre del av allmänheten och riktar sig särskilt till näringslivet och till en rad användare som vet hur man utnyttjar den på ett värdigt sätt.

Post Scriptum: det här är bara en förhandsvisning som vi har gjort under en begränsad tid, och oundvikligen har vi inte kunnat visa dig alla de otaliga funktionerna i denna produkt som skulle kräva många fler timmars användning för att få en mer analys och bedömning. exakt även på aspekter som batteriet eller upplevelsen av användning i vardagen; men frukta inte, snart kommer Ciso-recensionen att svara på alla dina tvivel och ge dig en detaljerad översikt över enheten.

Relaterade artiklar

Back to top button