Samsung Galaxy Note 8 vs OnePlus 5T, jämförelse (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung Galaxy Note 8 vs OnePlus 5T, jämförelse (foton och videor)

Vi öppnar 2018 med en jämförelse som du har ropat efter oss och som vann vår omröstning i vår privata grupp på Facebook. Låt oss prata om Samsung Galaxy Note 8 mot OnePlus 5Ttvå av de mest intressanta topparna i sortimentet i slutet av 2018 och som också var de obestridda vinnarna av våra 2017 års priser.

I denna jämförelse analyserar vi de två bästa i sortimentet från alla aspekter. Utgående från designen, annorlunda men begränsad av proportionerna som dikteras av det nya visningsformatet i 18:9. Displayen var också en analyspunkt: även om panelen är två utmärkta enheter QHD+ Note 8 är ännu bättre och öppnar dessutom upp en “värld” av möjligheter med stöd för virtuell verklighet. Vi har även två utmärkta kameror, båda med dubbel optik, även om den används på ett annat sätt. Note 8 lyckas dock kontrollera det i bilder i mörker och i närmare makron (där OnePlus 5T i ett par fall har fel fokuspunkt).

Note 8:s optiska stabilisator är förvisso en inte obetydlig fördel både i bilder i mörker och i 4K-videor (där båda fortfarande har elektronisk stabilisering). Men bilder med svagt ljus och bra ljus är utmärkta i båda sammanhangen, även om Note 8 också kan dra nytta av 2x zoom av den andra kameran.

Hårdvaran är då väldigt lik och i topp under båda omständigheterna: OnePlus 5T har ben 8 GB RAM och dubbla internminnet (128GB), men det har inte minnesutbyggnad och videoutgång på USB-C-porten. OnePlus-smarttelefonen har då en mycket bekväm fysisk switch och en fingeravtrycksläsare på baksidan i ett mycket mer praktiskt läge. Eftersom Samsung Galaxy Note 8 är vattentät, har trådlös laddning S-Pen och möjligheten att användas som en PC med DeX.

Jämförelsen är därför mycket balanserad: OnePlus 5T förblir förmodligen den bästa smartphonen för pengarna, men för de som kan spendera 200 € mer kommer Samsung-enheten att veta hur man belönar dig.

Relaterade artiklar

Back to top button