Samsung Galaxy Note 3: Snapdragon version Vs Exynos version

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung Galaxy Note 3: Snapdragon version Vs Exynos version

Lite som Galaxy S4 finns det också två versioner av Galaxy Note 3: en (den mest populära och utbredda även av oss) med Qualcomm SoC Snapdragon 800 och den andra med Exynos 5420 (bara för jämförelse, Galaxy S4 har Snapdragon 600 och Exynos 5410).

Den direkta konfrontationen mellan de två berör därför inte så nära vår marknad, men trots allt en video på inte ens 5 minuter som sätter dem sida vid sida kan vi också ge den till oss själva. Moralen är den i dagligt bruk kommer du knappast att märka stora skillnaderoch även i riktmärke Snapdragon 800 överträffar inte långt sin rival; i gengäld Qualcomms modell verkar kräva mindre RAM vid tomgång (1,1-1,2 mot 1,6-1,8 GB av Exynos), även om det senare är en siffra som kan betyda allt eller ingenting, beroende på hur själva minnet hanteras av de två SoC:erna.

Sista sidoanteckning: Galaxy Note 3 Exynos kan inte spela in i 4k.

Det blir ingen stor tragedi, men vi måste erkänna att (spoiler) Snapdragon-varianten i detta område klarar sig ännu bättre än vi trodde. Och nu till videojämförelsen som vi tyvärr aldrig kommer att göra

Relaterade artiklar

Back to top button