Samsung Galaxy Note 3: praktiskt

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung Galaxy Note 3: praktiskt

Vi har redan sett de tekniska egenskaperna hos den nya Note 3, men enligt tradition är denna smartphone något mer än ett kiselvira, eftersom det är med sin speciella användarupplevelse som den har gjort sig känd och uppskattad. Samsung försökte därför ta det extra steget, och det steget kallas Luftkommando.

Det här är en meny som visas varje gång vi tar S Pen ur sitt hölje, eller genom att hålla pennan ovanför displayen och trycka på knappen. I ett nötskal är det en cirkulär meny med fem alternativ: Action Memo, Scrapbooker, Screen Write, S Finder och Pen Window.

Åtgärdsmemo kan känna igen vår text och omvandla den till något användbart: om vi har skrivit ett namn och ett nummer kan vi ringa dem, infoga dem i adressboken eller se en adress i Maps, allt direkt från själva anteckningen, handskriven av oss.

Scrapbooker är en sorts Pinterest-märkt av Samsung, från vilken du kan klippa ut bilder eller text med pennan, tillsammans med relevant information, såsom internetadressen som du tog dem från.

Du kan sedan organisera innehållet som du vill och söka efter det senare (med S Finder).

Skärmskrivning istället är det en trivial skärmdump som du kan redigera och spara efter behag med S Pen.

S Finder istället låter det oss söka igenom innehållet i de skrivna anteckningarna, inte bara i titlarna, och även i foton som har relevant metadata.

Pennfönster det är kanske den mest spektakulära funktionen: i praktiken kommer du att rita ett fönster där specifika appar kan köras. Behöver du en miniräknare när du läser ett dokument? Det finns ingen anledning att ta till multifönstret: du ritar rektangeln med den storlek du vill ha inuti som du kan köra kalkylatorn i, som praktiskt taget kommer att bli en flytande app som du kan flytta vart du vill på skärmen, och även minska den till en ikon.

Bland de generiska mjukvaruinnovationerna hittar vi Min tidning, Samsung-märkt BlinkFeed. Återkallad med ett svep uppåt från botten av startskärmen är det i praktiken en innehållsaggregator som vi kanske inte kände bristen på, men som koreanerna “var tvungna att infoga” av konkurrensskäl.

Det “gamla” multifönstret har också förbättrats, med mer kompatibla appar och möjligheten att köra två instanser av samma app i delad skärm.

När det gäller estetiken är det värt att notera hur nu S Pen är symmetriskvilket i praktiken innebär att du kan sätta tillbaka den i sin plats utan att behöva kontrollera riktningen, medan den ökända bakstycket är ja inne konstläder på utsidanmen uppenbarligen är det inre fodret i styv och tunn plast (det var förmodligen självklart, men det är bättre att vara tydlig).

Och nu slutar chatta och gå till videor och praktiska bilder, väntar på dem som tagits direkt av oss i Berlin.

Relaterade artiklar

Back to top button