Samsung Galaxy Mega: i Tyskland endast 6,3-tumsversionen

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung Galaxy Mega: i Tyskland endast 6,3-tumsversionen

Samsung har utan tvekan kopplat sitt varumärke till termen “phablet”, tack vare framgångarna med Note-serien. Nyligen har dock det koreanska huset tagit ytterligare ett steg i denna riktning och presenterar Mega-serien, en ny familj som för närvarande bara består av två element, vars syfte verkar förvåna mer med storlek det tack vare funktionalitet, den verkliga styrkan hos Notes, även tack vare närvaron av S Pen, frånvarande i någon annan Samsung-märkt modell. Men kanske är syftet med dessa två nya smartphones också detta: att ytterligare lyfta fram Note-familjen, trots det ökande antalet modeller med “stora storlekar” av konkurrenterna. För månader sedan utmanade Huawei Note II med sin Ascend Mate, och nu berättar Samsung i princip för henne att den senares rival inte heter Note II utan Galaxy Mega, vilket nekar henne och andra motståndare ens rätten att konfrontera dess flaggskeppsmodell.

Hur som helst funderar koreaner förmodligen på den bästa kommersiella strategin för sina två nya phablets, så mycket att det i grannlandet Tyskland har meddelats att Galaxy Mega 5.8 kommer inte att finnas tillgänglig utan bara 6.3. Vi vet inte om och hur detta beslut kommer att påverka andra europeiska länder, men vid det här laget skulle det inte förvåna oss alltför mycket att se en liknande kommersiell strategi tillämpas här också. Mellan de två modellerna är Galaxy Mega 5.8 inte bara den minsta, och därför närmare Note II (och den framtida III), utan också den tekniskt underlägsna, och därför kanske avsedd för mindre krävande marknader än vår.

Men i avsaknad av officiella meddelanden ang pris och tillgänglighet (förväntas generellt i maj) av de två modellerna famlar vi fortfarande i mörkret och hoppas på ett ljus snart från Samsung själv.

Relaterade artiklar

Back to top button