Samsung Galaxy A52 5G recension: bättre, men inte för alla (foton och videor)

Samsung Galaxy A52 5G recension

Det finns olika företag som de senaste månaderna har beslutat att göra en dubbelversion av sina smartphones. I det här fallet lånade Samsung sig också till denna praxis genom att skapa en billigare Galaxy A52 4G och en Galaxy A52 5G kraftfullare, som vi pratar om idag.

LÄS OCH: Samsung Recensioner

Förpackning

Inuti paketet hittar vi en USB / USB-C-kabel och en 15W strömförsörjning. Synd för frånvaron av en mer kraftfull strömförsörjning eller ett par hörlurar.

Konstruktion och ergonomi

Ur designmässig synvinkel har inget förändrats mellan Galaxy A52 5G och dess 4G-version. Smarttelefonen är fortfarande helt tillverkad av polykarbonat: detta har en betydande fördel, nämligen vikt på endast 189 gram, inte få i absoluta termer, men rätt för storleken. Dessutom är det valda materialet av kvalitet, behagligt att ta på och behagligt för ögat. Men vi talar verkligen inte om två vikter och två mått: som vi också har sagt för andra smartphones skulle en förverkligande med ett mer värdefullt material ha uppskattats, även om det kan passa i prisklassen. Vad som säkert skiljer Galaxy A52 5G från tävlingen är att den är vattentät enligt IP67-standarden, en absolut sällsynthet i denna kategori.

Hårdvara

Som ni kan föreställa er denna Galaxy A52 5G utrustad med 5G-anslutning och detta är definitivt den största skillnaden med den andra modellen. Men inte bara det, eftersom det också ger en kraftfullare processor, det är det Snapdragon 750G oktakärna 2,2 GHz med 8 nanometer produktionsprocess. GPU: n är en Adreno 619 och vi har 6 GB RAM och 128 GB internt minne som kan utökas via microSD, vilket ger en andra nanoSIM.

Vi har också support för 4G +, Wi-Fi FÖRE KRISTUS, Bluetooth 5.0 och NFC-chipet. Det finns också en bra fingeravtrycksläsare inuti skärmen och 3,5 mm ljuduttaget saknas inte. Å andra sidan finns det ingen videoutgång via USB-C, vilket tyvärr fortfarande gäller praktiskt taget alla smartphones i detta intervall.

KORT: Samsung Galaxy A52 5G

Kamera

Modulen på kamerorna på denna smartphone ändras inte, vilket förblir detsamma som 4G-modellen. Vi har en huvud från 64 megapixel ƒ / 1,8 optiskt stabiliserad (en sällsynthet i detta intervall), en 12 megapixel ƒ / 2,2 vidvinkel och två 5 megapixel ƒ / 2,4, en för effekten bokeh och en för makron. Dessa två sensorer är det klassiska tillägget för att öka antalet kameror och inte ett verkligt mervärde i vardagen. Men huvudkameran är mycket bra, troligtvis tack vare den höga upplösningen och närvaron av stabilisatorn som påskyndar fotograferingen i svagt ljus, vilket minskar suddighet eller starkt digitalt brus.

Den 32 megapixel främre kameran ƒ / 2.2 är också diskret, vanligtvis ett område som är ganska försummat av tävlingen. 4K-videorna är också diskreta, som fortfarande verkar njuta av optisk stabilisering mer än digital stabilisering. Det finns ett speciellt läge för att öka digital stabilisering vilket dock sänker upplösningen till Full HD. I 4K kan du spela in videor från både vidvinkel och frontkamera.

Visa

Galaxy A52 5G är utrustad med en 6,5-tums diagonal panel med upplösning FullHD + (1080 x 2400 pixlar) och tillverkad i teknik Super AMOLED. Det är en kvalitetsskärm som kan garantera stöd för HDR-teknik och som skyddas av ett Gorilla Glass 5. Det är en ljus och vackert färgad panel som också sätter en 120 Hz uppdateringsfrekvens, definitivt en särdrag, även jämfört med 4G-modellen, som stannar vid 90 Hz. Tyvärr finns det dock ingen automatism som gör att den skalas baserat på appen eller det visade innehållet och du måste välja om du vill hålla den fixad vid 60 eller 120 Hz. Presentera som alltid den utmärkta alltid-på-skärmen från Samsung som förutom att vara anpassningsbar också visar en hel del information direkt på skärmen.

programvara

Samsung-smarttelefonen lanserades på marknaden med Android 11 uppdaterad med patchar för mars 2021 och anpassad med Ett gränssnitt 3.1, ett gränssnitt som vi redan har lärt känna och uppskatta med andra smartphones. Vi har Samsung Pay, anpassning via teman, enhandsläge och spelläge, samt andra funktioner som fönsterprogram eller sidofältet med genvägar. Systemet är flytande totalt sett, men inte så lyhörd som man kan föreställa sig. Det upprätthåller lite av den “gummilikheten” i Samsungs mellanklass, med lite långsamma animationer och några ögonblick av fördröjning i vissa operationer. Inget tragiskt och aldrig riktigt påverkar i vardagligt bruk, men ändå något som redan ses på Galaxy A52 4G och som vi hoppades att inte hitta här.

Autonomi

Batteriet är ett 4500 mAh och detta med användning vid 60 Hz kan enkelt ta dig till nästan 2 dagars autonomi med genomsnittlig användning. Men mer än en dag garanteras alltid. Synd att 120 Hz inte är anpassningsbara och ändå påverkar autonomin, som i de mest extrema fallen inte kunde pågå förrän på kvällen. Det finns dock snabb laddning vid 25W (inte trådlöst).

Pris

Samsung Galaxy A52 5G marknadsförs på 449 € ett rimligt pris för den här smarttelefonen, även om det fortfarande är högre än dess 4G-variant (uppenbarligen). Du kan redan hitta det rabatterat i många butiker.

Bästa priser samsung galaxy a52 5g

Jämförelser

Alla jämförelser med andra smartphones:

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button