Samsung Galaxy A32 5G vs OPPO A73 5G jämförelse –

5G-mobiltelefoner är inte längre en oöverkomlig klass, endast tillgängliga för de som är villiga att spendera mycket pengar på din terminal. Det bästa exemplet på detta är de två telefoner vi stöter på idag, Samsung Galaxy A32 5G och OPPO A73 5G , fullt kvalificerade 5G-mobiler som kostar mindre än 300 €.

Även om det inte är det billigaste på marknaden, finns det några billigare alternativ där ute, dessa är definitivt de bästa 5G-alternativen till ett mycket rimligt pris. I det här fallet pratar vi om två mobiltelefoner som kanske ännu inte är särskilt populära, men de har verkligen en uppåtgående bana.

Skärm och mått

Före oss finns två terminaler av samma storlek, båda med en 6,54-tums skärm, HD+ för Samsung och Full HD+ för OPPO. Den senare har även en kamera med hål i fronten och uppdateringshastighet 90 Hz vilket gör det till en mycket helskärm jämfört med koreanska.

Samsung mäter 164,2 x 76,1 x 9,1 mm, medan OPPO mäter 162,2 x 75 x 7,9 mm, där den senare är betydligt tunnare. OPPO den är också lättare, väger 177 gram, medan Samsung väger 205 gram.

Prestanda

Båda telefonerna har samma processor här, MediaTek Dimension 720 , som ger anslutning till 5G-terminalen.

Medan två har 128GB internt utbyggbart minneskort, det finns en hel del skillnader i RAM. Eftersom OPPO har 8GB RAM jämfört med Samsungs 4GB RAM.

kamera

Länk till Samsung är mycket mer komplett, med fyra kameror bakom sig som har en huvudsensor på 48 megapixlar. Den åtföljs av en 8MP ultravidvinkel, samt en 5MP makro och 2MP djup.

På andra sidan, OPPO har en trippelkamera , med en huvudsensor på 16 megapixlar, en 8 megapixel ultravidvinkelsensor och en djupsensor på 2 megapixlar. Framtill har Samsung även en högre upplösning på 13 megapixlar. Medan OPPO har en 8 megapixel sensor.

Batteri, kommunikation och mjukvara

Här vinner Samsung spelet igen med stort 5000mAh batteri , kompatibel med 15W snabbladdning. Å sin sida har OPPO ett mindre batteri, 4040mAh, och något snabbare laddning, 18W.

Båda har Bluetooth 5, USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac och en sidomonterad fingeravtrycksläsare. Samsung har även NFC för mobilbetalningar. Medan Samsung har Android 11 och One User Interface 3.0 OPPO kvarstår för tillfället Android 10 med Color OS 7.2

Pris och slutsats

Sanningen är att det här är två mobiltelefoner som har sina egna lampor och sina egna skuggor, och som sticker ut där den andra inte matchar. V OPPO-skärmen är mycket bättre än Samsung, men den senare vinner klart sett till kamera och batteri. … OPPO A73 5G kostar cirka 30 € mindre än Samsung Galaxy A32 5G.

Därför, om du letar efter kraftfull, tunn, lätt mobil, med en utmärkt skärm och kostnaden för att ansluta 5G så låg som möjligt, OPPO ditt val. Å andra sidan, om du ger större värde för kameran än på skärmen, såväl som med stor självständighet erhålls från ett stort batteri, utan tvekan är det bästa valet Samsung … Två utmärkta och prisvärda 5G-telefoner som är perfekta beroende på vilken typ av användning du ska använda.

Relaterade artiklar

Back to top button