Samsung fortsätter att fuska i riktmärkena, denna gång med Galaxy Note 3

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung fortsätter att fuska i riktmärkena, denna gång med Galaxy Note 3

Vargen tappar sin päls men inte sin last. Om du minns väl så hade Samsung faktiskt redan anklagats för att medvetet ändra prestandan hos Galaxy S4 i vissa benchmarking-appar, särskilt med Exynos-varianten av smartphonen; uppenbarligen hade företaget omgående nekat, utan att övertyga alltför mycket.

Enligt en ny rapport från Ars Technica skulle detta även upprepas på Galaxy Note 3 USA med Snapdragon 800, som så fort ett benchmark startar, det förhindrar i princip att processorn är inaktivlåser den till maximal frekvens och hålla aktivera alla fyra kärnorna. I och för sig borde detta inte förändra någonting, men det är ändå ett symptom på att smarttelefonen behandlar appen annorlunda än de andra.

Lite som det hände med Galaxy S4 verkar det som att Note 3 har en lista med välkända benchmarks, inklusive Geekbench, som tester utfördes på: först genom att låta appen köra som vanligt och sedan ladda en identisk version på smarttelefonen av Geekbench, men med paketet bytt namn till Stealthbench, så att Note 3 inte skulle upptäcka det i sin speciella lista.

Resultatet? Här är den nedan:

Och vilka skulle då vara riktmärkena? Alla de mest kända: Geekbench, Quadrant, AnTuTu, Linpack och GFXBench. Samsung motiverade sig vid den tiden med att denna prestandaökning även inträffade i andra appar, såsom webbläsare och videospelare, medan den för att bevara autonomin inte fanns i de mindre krävande. I det här fallet finns det dock inga spår av applikationer som inte är riktmärken.

Kort sagt, det är ganska lätt att peka finger åt det koreanska företaget, och för tillfället har inga konkreta svar följt, om inte några kommentarer om förnekande.

I spelet att jaga det bästa riktmärket skulle vi fortfarande vara nyfikna på vem som verkligen har ett rent samvete, och kanske är det därför som många på sistone verkar ha ägnat sig åt det ädla syftet att omdefiniera standarderna för analys av mobila plattformar. Men kanske bör vi först omdefiniera standarden för “intellektuell ärlighet”, även om vi ser det som ett ännu mer ouppnåeligt mål.

Relaterade artiklar

Back to top button