Samsung förnekar att ha “riggat” Galaxy S4 för att ändra riktmärkena

Note: We hope you enjoy reading this article: Samsung förnekar att ha “riggat” Galaxy S4 för att ändra riktmärkena

Vi såg igår hur, enligt en rapport av AnandTechden Galaxy S4 Exynos-variant uppvisar onormalt beteende med vissa riktmärken, höjer klockan på din GPU från standardfrekvensen 480 Mhz till 533 Mhz, och därmed erhålla resultat på cirka 10 % högre. Samsung har släppt ett uttalande om saken, som i huvudsak vänder omeletten, och säger i praktiken att det som händer är en underlock och inte a överklocka:

Under vanliga förhållanden var Galaxy S4 designad för att tillåta en maximal GPU-frekvens på 533 MHz. Denna maximala frekvens sänks dock till 480 MHz för vissa spel som kan orsaka överbelastning när de används under en längre period i helskärmsläge. Samtidigt är en maximal frekvens på 533 MHz tillämplig på appar som vanligtvis körs i helskärm, såsom S Browser, galleri, kamera, video och vissa riktmärken, vilket också kräver betydande prestanda.

Den maximala GPU-frekvensen för Galaxy S4 har ändrats för att erbjuda en optimal användarupplevelse till våra kunder, och den har inte gjorts för att förbättra resultaten av vissa riktmärken.

Kort sagt, Samsung skickar tillbaka bollen och förnekar faktiskt inte att frekvensen är högre i vissa riktmärken, utan motiverar det hela med att inte kunna behålla den länge i spel: kort sagt, det skulle inte vara en fråga om att gynnas riktmärkena, men att inte skada telefonen. . Summan av kardemumman är dock att GPU:n kommer att vara snabbare i AnTuTu-rendering än i Vice City.

Tittar vi bland annat på specifikationerna för PowerVR SGX 544MP3 ombord på S4:an, finner vi att den nominella frekvensen bara är 533 MHz, men det skulle vara intressant att kolla om och vilka applikationer som verkligen utnyttjar den: Samsung pratar om webbläsare, kamera , video och galleri, bara för att upprepa tesen om att inte vilja göra upp poäng; du kan lita på det eller inte, men fokus för hans “försvar” är här.

Relaterade artiklar

Back to top button