Samsung får patent för flera vikbara surfplattor med fysiskt tangentbord

Samsung fick en ny patent den här veckan, en som involverar det vanliga hopfällbar tablett, men den här gången med en twist: a fysiskt tangentbord. Vi har sett flera vikbara enheter patenterade av Samsung, några länkade till Samsung Galaxy X-projektet, andra inte. Men tangentbordet är ett nytt tillvägagångssätt ….

Sammy har redan ett flerfaldigt patent under sitt bälte sedan september 2016. Den här gången får det patent på nästa generations enhet, som fäller tangentbordet under skärmdelen, på baksidan av en av de vikbara panelerna. Samsung har ännu inte lanserat en ordentlig hopfällbar enhet, även om de har utforskat segmentet sedan Youm-prototypen på CES, för mer än 4 år sedan.

För mig ser det mer ut som en MID, en liten Vaio eller något liknande, inte precis en futuristisk maskin. Du kan få mer användning av en surfplattans tangentbordsdocka eller ett fodral med ett integrerat tangentbord. Att ha ett fysiskt tangentbord på en surfplatta, även om det är hopfällbart, är det inte mycket meningsfullt längre, av ergonomiska skäl, av batteriskäl och även för en vacker design.

Det är sant att konvertibler och avtagbara enheter har tangentbord, men de är inte toppen eller ergonomin eller estetiken. Ett pek-tangentbord är vettigare för vikbara. Dessutom säger ordet genom vinrankan att Samsung kommer att anta en Snapdragon CPU på en framtida Windows på ARM-enhet.

Relaterade artiklar

Back to top button