Samsung arbetar med Google-utvecklare för att starta optimerade appar för Galaxy …

Vi är i september, vilket betyder Samsung Galaxy Fold kommer ut i butikerna. Enheten släpptes redan i Sydkorea och nu ska den vara redo för en internationell debut. Under tiden får vi veta att Samsung arbetar med Googles utvecklare för att starta optimerade appar för enheten.

Android 10 är redan kompatibel med hopfällbara, men appar måste också komma upp i fart. Samsung samarbetar med Google och Android-utvecklare för att ge en sömlös vikbar upplevelse på Galaxy Fold. Google hade faktiskt lite av heads up, eftersom Samsung meddelade Infinity Flex-skärmen förra hösten. Den stora G hade redan inrättat testlaboratorier för att samarbeta med partners och utvecklare för att testa programvara.

Android 10 kommer med ändringar som erbjuder storleksanpassad aktivitet, multi-CV-funktionalitet och en helt ny Android-emulator, som stöder flera skärmtypsbyten. Samsung hävdar att hundratals appar har optimerats för Galaxy Fold och exempel inkluderar Amazon Prime Video, App in the Air, Facebook, iHeartMedia, Microsoft, Spotify och Twitter för att nämna några.

Tanken med optimeringen är att kunna arbeta på en skärm och titta på en video på den andra. Du kan också lägga upp något på Twitter på en skärm och göra Spotify på den andra. Vet du vad som skulle vara coolt? Ett speciellt område för hopfällbara i Play Store eller ett i Galaxy Store. Om du börja spela med en vikbar, släpp oss en kommentar och meddela oss om det har hänt eller inte.

Relaterade artiklar

Back to top button