Säkerhetsproblem tillåter användare att spåra –

Tor webbläsare är en populär webbläsare byggd för säkerhet och integritet först. Det är den officiella webbläsaren för Tor-projektet och är ett av de enklaste sätten att ansluta till Tor-nätverket och surfa på den djupa webben lämnar inga spår. Åtminstone de användare som ansluter till det förväntar sig det.

Buggen låter dig spåra användare med Tor-webbläsaren.

Förra maj FingerprintJS Företaget upptäckte en sårbarhet i den här webbläsaren som kan tillåta vilken plattform som helst att spåra användare som ansluter till Internet med Tor-webbläsaren genom program installerade på deras datorer.

För att göra detta är allt som skanningsskriptet behöver göra skapa appbaserad användarprofil installerat på datorn. Och för att identifiera dem, allt du behöver göra är att försöka starta länkar som zoommtg: // från den som tillåter webbplatser att öppna vissa program. Om länken visar programexekveringsfönstret, antas det att programmet är installerat på PC:n.

Spårningsskriptet kan försöka öppna ett stort antal program och, beroende på vilka program som är installerade eller inte installerade på datorn, skapa unik användaridentifierare … Detta ID kan också användas för att spåra andra webbläsare som Google. Chrome, Edge, Tor Browser, Firefox eller Safari.

Med tanke på att användare använder Tor-nätverket för att dölja sin identitet och IP-adress är detta säkerhetsproblem allvarligt. Inte bara det, men om data överlappar en annan webbläsare, som Chrome, kan användarens IP vara känd.

Ändringar och nedladdning av Tor Browser 10.0.18

Utan tvekan är den viktigaste förändringen i denna nya version 10.0.18 ändra standardkonfigurationen , hädanefter, Tor-webbläsaren kommer inte längre att öppna programbundna URI:er automatiskt. Detta förhindrar spårningsskript från att använda denna teknik för att spionera på användare.

Dessutom innehåller den här nya versionen även flera uppdaterade komponenter och andra korrigeringar som:

  • Tor har uppdaterats till version 0.4.5.9.
  • Fenix ​​har uppdaterats till version 89.1.1.
  • Uppdaterade NoScript till version 11.2.8.
  • I versionen av webbläsaren för Android 9 har buggar och brister åtgärdats.

Om vi ​​vill navigera säkert på Internet eller ansluta till Tor-nätverket kan vi ladda ner en ny version av webbläsaren från denna länk. Vi kommer ihåg att Tor Browser är tillgänglig för Windows, macOS, Linux och Android och alla versioner är helt gratis.

Relaterade artiklar

Back to top button