Säkerhetsåtgärder för att undvika e-postvirus –

Tack vare de anslutningar vi har idag, och kraften hos applikationer och plattformar för att göra det, gör de dessutom e-post allt mer mångsidigt. Faktum är att vi kan skicka och ta emot allt innehåll, från enkel text till länkar, videor och foton. De flesta vanliga teknikanvändare har ett eller flera e-postkonton som de regelbundet använder på sina datorer.

Antingen från en stationär PC eller från mobil , kollar vi ständigt med den personliga e-postadressen vi länkar till. Dessutom har många av oss konfigurerat det på ett sådant sätt att team varnar oss när ett nytt meddelande kommer. Således kan vi säga att allt detta ständigt följer oss, därav dess betydelse. Men vi måste komma ihåg att detta e-post Det vi talar om i dessa rader medför också vissa faror, som nästan allt som är kopplat till Internet. Detta beror på att många hackare online använder denna populära tjänst för att försöka få tillgång till våra datorer och data.

Det är därför vi kommer att ge dig en rad tips och åtgärder som du kan vidta för att undvika detta och skydda dig mot potentiella virus som kan komma med posten.

Öppna inte okända meddelanden

Varje dag får vi mejl från en mängd olika källor, av vilka många är välkända men inte alla. Det är därför vi inte ska lita på mejl som kommer till oss från bekanta som vi inte känner eller som är obekanta för oss. Det bästa vi kan göra när det behövs är att markera dem som spam för att motstå frestelsen, eller öppna en av dem. E-post av misstag.

Var försiktig med bifogade filer

En av de största farorna med e-postmeddelanden är bilagorna som följer med dem. Det här är filer som du kan lägga i ditt namn, men det är faktiskt en skadlig fil. Det är därför vi vanligtvis måste vara försiktiga med alla bilagor kända och okända kontakter. Innan du öppnar en bilaga som vi misstänker är det bäst att kontakta personen som skickade den till oss för att säkerställa att det är en betrodd fil.

Akta dig för länkar till absurda meningar

Vi får ofta mejl om lotterier, priser eller presenterar detta kan låta lite misstänkt. Faktum är att de åtföljs av länkar till lika misstänkta webbplatser som vi kan gå till, och ibland direkt till skadliga webbplatser. Detta är något som vi, som ni förstår, också måste undvika till varje pris, då det oftast är ett bedrägeri som vi inte ska hamna i.

Skicka aldrig lösenord eller personuppgifter

En annan punkt som vi måste ha i åtanke är att ingen seriös person någonsin kommer att be oss om personlig information som ett lösenord eller behörighetskod , via post. När vi pratar om allvarliga föremål menar vi burk , Treasury, etc. Därför, om de ber oss att tillhandahålla data för att komma åt plattformar via post, är det med största sannolikhet en lögn.

Relaterade artiklar

Back to top button