Säker start och TPM 2.0 –

En av fördelarna som erbjuds av Microsofts operativsystem genom att de är kompatibla med alla typer av utrustning. Faktum är att med Windows 10 kan vi göra installationen på datorer över 15 år gamla. Däremot kan Windows 11 orsaka stor huvudvärk på datorer som fungerar bra med Windows 10.

TPM 2.0 och säker start krävs på Windows 11?

Installation Windows 11 byggläcka i en virtuell maskin är detta ganska enkelt, eftersom program som VirtualBox erbjuder kompatibilitet med alla typer av standarder. Men många datorer kunde inte installera detta filtrerade operativsystem.

När du installerar Windows 11 kan du få ett felmeddelande eftersom vår dator inte uppfyller något av de fyra minimisystemkraven. Dessa är kraven:

  • 2-kärnig eller bättre processor
  • Disken som systemet ska installeras på måste ha minst 64 GB lagringsutrymme eller mer.
  • Vad datorn stöder TPM 2.0
  • Vad datorn stöder SÄKER LADNING
  • Vilket system Bagge det är 4 GB eller mer (det kommer bara att finnas en 64-bitarsversion)

Många billiga surfplattor och datorer har nu 32GB internt lagringsutrymme, så dessa modeller måste på något sätt uppgradera minnet till en högre kapacitet, antingen via interna enheter eller externa via microSD-kort eller externa SSD. RAM är ett krav vi redan hittat i Windows 64 10-bitars, så det finns ingen förändring här.

Men kallsvett kommer med två andra krav. Först SÄKER LADNING , en funktion som introducerades i Windows 8 i 2013 , och att alla datorer som är kompatibla med operativsystemet måste inkludera. Denna funktion syftar till att kontrollera integriteten för operativsystemets start före nedladdning, vilket förhindrar att skadlig programvara installeras på den och körs på nivåer närmare hårdvaran, vilket undviker virusskydd.

Begränsningar kan endast gälla OEM-tillverkare.

TPM 2.0 Detta krav krävs inte för alla datorer. TPM 2.0, bredvid Trusted Platform Module , är en säker coprocessor som lagrar krypteringsnycklar för att skydda information. Den ingår för närvarande i moderkortets styrkrets, även om den fungerar tillsammans med processorn. Detta chip lagrar till exempel säkerhetsnycklar som används för Windows biometrisk verifiering, såsom en fingeravtrycksläsare eller en Windows Hello-webbkamera.

För att kontrollera om vår dator är TPM 2.0-kompatibel måste vi gå till startmenyn och skriva tpm.msc att öppna TPM … Där, i det nedre högra hörnet, kommer det att tyckas för oss om vår dator är kompatibel eller inte, för vilket vi måste aktivera funktionen i datorns UEFI.

Dessa begränsningar kan dock gäller endast OEM-datortillverkare , och kanske inte gäller dem som monterar datorer bit för bit. Om så är fallet kommer den läckta konstruktionen att tillhöra tillverkaren som tidigt hade tillgång till att anpassa sina drivrutiner till det nya systemet.

Och det skulle inte vara vettigt att införa denna begränsning för alla användare, eftersom det skulle innebära att någon dator före 2016 kommer att förbli utan stöd för uppdateringar i oktober 2025 när Microsoft slutar uppdatera Windows 10. Vi måste vänta till den 24:e för att bekräfta detta, även om det redan finns modifierade versioner av Windows 11-läckan som redan fungerar kring denna begränsning.

Relaterade artiklar

Back to top button