Saker att göra innan du skickar din iPhone för reparation –

Upptäck problemet på din iPhone

Innan du tar en mobil enhet till en tekniker måste du först ta reda på vad som händer med den. I många situationer kan du fixa det själv utan att spendera några dagar utan en mobil enhet. Det är därför du måste identifiera ett specifikt problem. Det kan till exempel vara en skärm, högtalare, ett laddningssystem… När det som händer upptäcks kan du försöka lösa det genom att ge råd från Apples support eller helt enkelt genom att återställa operativsystemet.

I händelse av att inget av detta fungerar är det lika viktigt att du är väl medveten om vad som händer med honom. När du bokar ett möte med den tekniska tjänsten och när du besöker en viss butik är det nödvändigt att förklara i detalj vad som hände. Frågorna du bör veta hur du ska svara är hur länge sedan problemet började, om du återställde operativsystemet och även om det var någon form av chock. Därmed blir teknikernas uppgift mycket lättare och ditt besök hos den tekniska tjänsten kommer inte att ta alltför lång tid.

Boka tid med en Apple-tekniker

När du har hittat problemet kan du nu vända dig till företagets specialiserade personal för att få hjälp. Det bästa är att gå till en Apple Store, men om du inte har dem i din stad kan du alltid gå till en auktoriserad butik. Här kan du hitta personal som också är Apple-kvalificerad och har officiella komponenter och verktyg. Detta är viktigt eftersom ett besök i en icke auktoriserad butik kan ogiltigförklara din garanti.

För att kunna konsultera butiker som kan utföra reparationer med maximal garanti behöver du helt enkelt göra en förfrågan via Apples webbplats. Om du inte vill göra en förfrågan via Apples webbplats kan du alltid kontakta via telefon. Här kan du utforska alla möjliga lösningar och boka tid i en butik nära dig, då du självklart inte kan gå oanmäld för att undvika kaos. Så fort du bokat tid får du ett e-postmeddelande med all nödvändig information som du behöver ta hänsyn till för att kontakta den tekniska supporttjänsten.

Kontakta Apple

För att göra det tydligt för alla bör du veta att det finns många sätt att kontakta företaget för att begära en reparation. De viktigaste är följande:

  • Åtkomst till Apples supportwebbplats … Här kan du hitta alla möjliga lösningar, till exempel kontakta teknisk support med begäran om besiktning och vid behov reparation.
  • Via telefon. När det gäller Spanien, det avgiftsfria numret 900 150 503.
  • Om omedelbar uppmärksamhet krävs kan du gå direkt till Apple Store eller ta SAT.
  • Användande Supportapp för iOS. Med en operation som är väldigt lik internet, men mycket mer intuitiv, att kunna samla in data från enheten du använder.
  • Utvecklare: Apple

Säkerhetskopiera dina data

Innan du kontaktar den tekniska tjänsten för att få hjälp, var medveten om att de kan formatera din hårdvara. I många fall är det nödvändigt att helt radera all data för att kunna utföra en korrekt reparation, även om sanningen är att så är det inte i andra situationer. Men generellt sett bör du alltid tänka på att detta kan hända, varför du bör säkerhetskopiera din iPhone. Det mest rekommenderade sättet är att göra det via iCloud för att hålla det säkert.

På så sätt kan du alltid ha en säkerhetskopia ifall du behöver formatera hårdvaran eller om du bara behöver tillhandahålla en ersättning ifall den inte kan repareras. Detta är det rätta att göra, eftersom säkerhetskopiering kan ta för lång tid i själva butiken.

Inaktivera sökning

Förutom säkerhetskopior är det också viktigt att stänga av Hitta min iPhone och till och med logga ut från iCloud. Den första av dem kommer att tillåta den tekniska tjänsten att starta om iPhone utan problem, samt förhindra felaktig låsning på avstånd. Detta är vad som alltid kontrolleras vid leverans av enheten.

I det andra fallet är det viktigt att logga ut från iCloud för säkerhetsåtgärder. På så sätt kommer ingen att kunna komma åt dina personliga filer, som molnet, eller de kontakter du har i det, med resultatet att teamet kommer att vara helt stängt för alla.

Ta bort alla tillbehör du har

I det senare fallet rekommenderas det att leverera enheten utan några tillbehör i butiken. Det vill säga, du kommer att behöva ta bort eventuellt skydd som du till och med kan ha på härdat glas, ifall iPhone-skärmen repareras. På så sätt kan eventuella förluster under reparationsprocessen undvikas.

Observera att en laddare kan behövas i händelse av problem med den eller med laddningssystemet. Därför kommer det att vara det sista tillbehöret som levereras.