Sabrent XTRM-Q SSD hög kapacitet och 16 TB prestanda –

Enhet med mycket hög prestanda

Utvecklingen av SSD:er har inte bara gjort det möjligt att dramatiskt förbättra användarupplevelsen för många enheter med snabbare läs- och skrivhastigheter jämfört med traditionella mekaniska hårddiskar. Dessutom sjunker priserna gradvis, även om det ibland, på grund av problem med att bryta kryptovaluta och andra alternativ, är svårt att uppnå samma attraktiva kostnad per gigabyte som hårddiskar.

Denna sektor fortsätter dock att växa och förbättras. Det senaste beviset på detta kommer från den senaste Sabrent SSD. V Rocket XTRM-Q är en av de enheter som alla användare skulle vilja ha, speciellt om de flyttar stora mängder data varje dag. Det skulle till exempel vara en idealisk enhet för att hantera allt material som Blackmagic Pocket Cinema 6K-kameran fångar, vars filer kan väga flera omgångar på några minuter.

Vad är så speciellt med denna SSD-enhet? Tja, till att börja med är dess kapacitet 16TB. Det är sant att det finns en hake här, eftersom det här är två 8TB-enheter i en RAID-konfiguration, men det är ändå fantastiskt.

Det mest slående med att arbeta med tunga filer är naturligtvis skriv- och läshastigheten. Integrerade M.2 NVMe SSD:er kan nå Thunderbolt 3 upp till 2 500 MB/s

Detta skulle vara den bästa prestandan när den är konfigurerad i RAID 0-läge, men om du använder något av de avancerade lägena som RAID 1 eller JBOD sjunker hastigheten till lika intressanta 1 400 MB/s. Hastighet som också är bra för att utföra komplext arbete utan rädsla för dataförlust (RAID 1).

Det enda problemet: priset

Så långt har det gått bra, och jag är säker på att många redan börjat drömma om hur det skulle vara att arbeta med en sådan enhet, där man inte har några utrymmesproblem eller flaskhalsar från sin sida, utan man måste prata om priset.

Rocket XTRM-Q från Sabrent är en högpresterande SSD och du måste betala för den, så om du vill använda dess 16TB måste du betala ca. 3 000 USD för det.

Rättvist pris? Tja, sanningen är att han är lång, men det är inte oproportionerligt alls. För att ge dig en uppfattning om värdet kommer en 13-tums MacBook Pro med ett M1-chip och en 2TB SSD att kosta ytterligare 690 €. 16-tums MacBook Pro med Intel 8TB SSD kostar 2 530 €.

Så det är inte alls illa, även om få kommer att hoppa och få den här typen av enheter om de inte förstår det så tydligt. Men av denna anledning kan vi inte förneka att många av oss drömmer om en SSD-enhet.

Relaterade artiklar

Back to top button