Så här vet du om din bärbara dator har en NVIDIA RTX 3000 Max-Q GPU –

Att köpa en bärbar dator med NVIDIA GPU / GRAFISK PROCESSOR har blivit en högriskprocess för mångas ficka och hjärta. Även om företaget redan har satt villkor för sina tillverkningspartner, anger inte varje bärbar dator på marknaden vilken version av GPU:n som ingår, hur vet vi efter köpet om vi var framgångsrika eller hade vi bara tur?

NVIDIA RTX 3060, RTX 3070 och RTX 3080 Max-Q drömmer stort

För en månad sedan krävde NVIDIA tillverkarna att ange vilken typ av GPU-modell som vi kan hitta i varje bärbar dator, det vill säga ange om det är Max-P eller Max-Q alternativ, eftersom de inte är samma modell erbjuder de samma prestanda och, logiskt, har de inte samma kostnad.

Därför bör vi inte köpa en bärbar dator med en NVIDIA GPU utan att veta vilken typ av GPU vi ska köpa. Problemet är att det redan finns många bärbara datorer på marknaden som inte anger det efter frekvens, TDP eller helt enkelt version, och från och med nu kommer detta att ske gradvis och beroende på hur lång tid varje tillverkare tar.

Om vi ​​redan har köpt en bärbar dator eller om den inte är listad som sådan på lådan, finns det ett sätt att ta reda på vilken version vi har i våra händer, men vi kommer också att behöva köpa den, eftersom detta är utåt sett omöjligt. att urskilja nu.

Men när vi väl har enheten kan vi se vilken som “rörde” oss genom att följa dessa instruktioner.

Hur man tar reda på vilken NVIDIA GPU vi har i vår bärbara dator

Instruktionerna är enkla och kräver endast lämplig NVIDIA-drivrutin, som vi som vanligt kan ladda ner från tillverkarens webbplats. Efter installationen måste vi gå till NVIDIAs kontrollpanel, och vid öppning kommer vi att ha en bild som liknar denna:

I den nedre vänstra delen av fönstret ser vi alternativet “systeminformation” och klickar sedan på det. Då kommer vi att få ett fönster med alla detaljer om vår NVIDIA GPU, från drivrutinsversion till dess typ, shaders, etc.

Det som intresserar oss och vad som är nyckelsektionen för att uppnå vårt mål är objektet som heter Max-Q Technologies eller Max-Q Technologies på engelska. Det här avsnittet ger tre enkla värden:

  • 1:a generationen (Pascal)
  • 2:a generationen (Turing)
  • 3:e generationen (ampere)

Om vi ​​har en RTX 3000 i vår tredje generationens bärbara dator kan vi säga att vi har en Max-Q GPU. Om annars i alternativen du sätter “Nej”, så har vi en version av Max-P eller Mobile, som i slutändan sammanfaller.

Vi kommer inte att hitta TGP-alternativet i alla fall, inte nu och i de senaste NVIDIA-drivrutinerna, vilket också kan reta många för att de inte känner till deras GPU-förbrukning, eftersom detta är ett annat sätt att veta vilken typ av prestanda vi kan förvänta oss från grafikkortet . Kanske efter så mycket kontroverser kommer NVIDIA så småningom att påpeka det, vilket inte borde vara särskilt dyrt.

Relaterade artiklar

Back to top button