Så här uppdaterar du firmware för Philips Hue-tillbehör: lampor och brygga –

Varför ska jag uppgradera mina smarta lampor?

I föregående stycke har vi redan övergett huvudverktyget för att uppdatera dessa prylar till den senaste versionen av deras firmware. Om du befinner dig i tekniknyheternas värld är det inte första eller sista gången du läser om det. säkerhetshål som fanns i några av tillbehören i vårt hem. Dessutom, relativt nyligen, berättade vi i en annan artikel om ett av dessa hål som finns i smarta lampor från Philips. Detta betyder inte att utrustningen från denna tillverkare är mindre säker än andra, tvärtom. Tack vare det ständiga arbetet från hans programmerare upptäcktes och fixades detta problem på bara några timmar med en firmwareuppdatering av hans enheter. Därför, genom att uppdatera det här avsnittet med den senaste säkerhetsuppdateringen, gör vi blockerande potential bryter in i hot

Förutom säkerhet kan uppdatering av firmware för dessa prylar leda till förbättringar. lösa andra fel, minska förbrukning och funktionalitet tänk om inte, vi skulle saknas. Så varje gång dina glödlampor eller tillbehör får en ny uppdatering från Philips eller något annat märke, tveka inte och uppdatera.

Så här uppdaterar du vilken Philips Hue-enhet som helst

Med tanke på vikten av att hålla våra Philips-tillbehör uppdaterade är det dags att ta reda på hur vi kan kontrollera om vi har den senaste versionen Varom icke, hur man uppdaterar … Poängen är att detta är en extremt enkel process, och du kan till och med göra det automatiskt. Du behöver bara följa dessa steg:

  • Logga in på Philips Hue-appen på din smartphone, oavsett om det är en Android-telefon eller en iPhone. Det är samma sak sedan första gången du installerade dina smarta glödlampor.
  • Från startmenyn klickar du på inställningsikonen i den nedre raden.
  • Väl här bläddrar du igenom listan tills du hittar en sektion som heter “Programuppdatering” , Tryck här.

I den sista menyn hittar du all information om firmware för dina Philips-prylar. Om det finns en nyare version än ditt tillbehör kommer en ikon att visas bredvid dess namn, vilket indikerar att det behöver uppdateras. Du behöver bara klicka på den och voila, uppdateringen startar (denna process kan ta upp till en timme, beroende på din anslutning och hur tung den här nya versionen är.

Och, som vi nämnde tidigare, från den här menyn kan du konfigurera förnyelse utförd automatiskt På så sätt behöver du inte oroa dig för att komma åt här då och då. Det skadar såklart inte att vi med några månaders mellanrum går till den här sektionen för att se till att allt är i sin ordning.

När uppdateringen är klar bör alla tillbehör (inklusive Philips Hue Bridge) se ut som du ser på bilden ovanför dessa rader. Det betyder att alla dina datorer är på den senaste versionen av sin firmware och att därför senaste säkerhetskorrigeringen från tillverkaren är installerad.

Relaterade artiklar

Back to top button