Så här tar du reda på GPU-temperaturen på ditt GDDR6X-videominne –

Du kanske har tänkt vad som är allra senaste och speciell programvara som GPU / GRAPHIC PROCESSOR-Z kommer att vara den första att låsa upp detta alternativ genom att läsa vissa sensorer och temperaturalgoritmer för GDDR6X VRAM … Men nej, det var en annan välkänd programvara som nu erbjuder denna mycket användbara parameter och som kommer att hjälpa oss att bibehålla värdet som blir nyckeln när det gäller livslängden för dessa VRAMs idag.

HWiNFO64 kommer först och erbjuder oss allt vi behöver läsa

Om du har ett RTX 3000-kort kommer du antagligen att vara medveten om de mycket höga temperaturer som ditt korts GDDR6X når, där de i många fall hamnar inom maxtröskeln som anges av tillverkarna.

Det verkar otroligt, men vissa GPU-tillverkare och modeller löser inte detta problem med passiv eller aktiv avledning på ett effektivt sätt, och denna smuts bildar slam. Så nu när vi kan avläsa värdet är det bekvämt att spåra parametern efter att ha spelat spel eller spelat maraton, så att vi kan vara säkra på att allt är under kontroll.

Vi kommer att förklara vad vi behöver göra för att komma åt lämplig läsning. Först måste vi ladda ner programmet på version 6.41-4359 (detta är beta) eller högre från hans officiella webbplats HWinfo.com.

På denna webbplats kommer vi att ha tre alternativ, de vanligaste är installationsläge (traditionellt), portabelt läge (du behöver inte installera ett program) och för DOS, som vi kommer att ignorera.

Vi valde den bärbara versionen för att inte fylla Windows-registret med mycket skräp. När vi har laddat ner kommer vi att ha tre filer, varav två är körbara och en är .ini, så vi kommer att köra 32-bitars eller 64-bitarsversionen beroende på vårt operativsystem.

Så vi kan läsa temperaturen på GDDR6X-videominnet.

När vi väl är inne i programmet kommer vi att ha den här bilden, där vi måste gå till knappen “Sensorer” högst upp i programmet. Efter att ha klickat kommer vi att ha en liten igenkänning av huvudbussarna, och efter det kommer vi att ha ett litet fönster där alla värden som programmet kunde läsa kommer att visas.

Vid det här laget måste vi rulla ner alternativen tills vi kommer till den del av vår GPU där vi behöver hitta ett värde som kallas “GPU-minnesanslutningstemperatur”, vilket indikerar temperaturen på GDDR6X-videominnet, vilket är vad vi är verkligen intresserad av. …

Uppenbarligen är avläsningarna verkligen korrekta eftersom vissa användare har rapporterat liknande temperaturer med tvåstiftssensorer, så vi kan betrakta mjukvarumätningarna som mycket exakta, även om de inte är 100% perfekta när det gäller uppdateringstider i sig.

Förväntade sig det GPU-Z kommer aktivera även denna funktion inom kort eftersom GDDR6 läses korrekt av detta program.

Relaterade artiklar

Back to top button