Så här mäter du din dators GPU-prestanda för Ray Tracing –

Först och främst, kom ihåg att strålspårning kräver mycket stor processorkraft, inte bara från GPU / GRAFISK PROCESSOR utan även från CPU, så om du har en processor med flera kärnor och/eller låga klockhastigheter, vänligen notera att det kommer att påverka spelprestandan negativt. Än idag fortsätter vissa delar av ray tracing att fungera och laddar CPU:n.

Se till att din GPU är klar

Ray tracing är ett nyligen tillägg till kommersiella PC-videospel, och det är inte heller ett komplett tillägg, eftersom spelscener inte renderas helt med strålspårning, bara vissa delar. Särskilt de som är förknippade med “överföring” av ljus, när dess strålar genereras indirekt. Det vill säga när ett föremål inte genererar en ljuskälla direkt, utan låter ljusstrålarna studsa av det.

Vad ray tracing tillåter är att indirekta ljuseffekter utförs mycket mer exakt än tidigare. Detta inkluderar reflektioner, som vanligtvis görs med miljökartor, skuggkartor, etc. Problemet är att det kräver flera beräkningar av strålarna som kommer ut från kameran eller varje objekt tillsammans med resten av scenen. Det här är ett jobb som kräver mycket kraft från GPU-shaderenheterna för att göra det. Eftersom den körs kontinuerligt orsakar den en prestandaförsämring som i många fall är i storleksordningen eller tio gånger mindre.

Lösning? Detta är inkluderingen av korsningsberäkningsenheter. NVIDIA var först med att göra detta med sin Turing GPU-arkitektur, som är grunden till RTX 20, och förbättringar av arkitekturen Ampere RTX 30. AMD har å andra sidan släppt sin version i RX 6000 med RDNA 2-arkitektur .30 är något kraftfullare än RX 6000. Men båda gör sitt jobb bra. Resten av grafikprocessorerna från NVIDIA och AMD, som inte har dessa enheter, hade en kraftig nedgång i prestanda till en sådan grad att de inte gick att använda.

Två sätt att mäta PC Ray Tracing-prestanda

Fortnite UE4 RTX

Först och främst, som vi diskuterade i föregående avsnitt, se till att du har rätt grafikkort för att köra programmet som startar strålspårning. När detta krav är uppfyllt måste vi komma ihåg att det finns två typer av applikationer som använder strålspårning.

  • De som kombinerar strålspårning och rasterisering för att skapa en 3D-scen där strålspårning används för att lösa specifika problem.
  • De som bara använder ray tracing.

Även om vi inte slutar se ray tracing överallt idag, är vi fortfarande väldigt, väldigt långt ifrån att kunna se realtidsrenderade spel som använder ray tracing som den enda scenkompositionsmetoden. Det är därför vi måste prata om två sätt att mäta strålspårningsprestanda och därför två sätt att testa om vår dator är tillräckligt kraftfull.

Mätning av strålspårningsprestanda i spel

Cyberpunk ray spårning

Cyberpunk 2077 är det mest avancerade spelet som kommer till PC idag när det kommer till teknik, för att inte tala om det stora antalet buggar och fel som det har släppts med, i teorin är det ett bra spel för att testa Rays prestanda. Spårning, men spelet är väldigt beroende av SSD för prestanda. En annan orsak

En annan anledning är att, eftersom det är vad vi kallar en sandlåda, kör den ett stort antal instanser samtidigt för att avgöra vad som händer i scenen. Så det här är en mycket tung belastning på processorn, för att inte tala om när det går ur hand och så småningom leder till glorifierade krascher och buggar. Så även om spelet är spektakulärt, tror vi inte att detta är det bästa sättet att mäta prestandan hos ett ray-traced grafikkort.

Doom Eternal 471.11 WHQL

Så vilket är det bästa alternativet? Ur vår synvinkel har vi för tillfället tre alternativ. Alla tre är spel, inte syntetiska riktmärken, och utnyttjar den fulla potentialen hos nuvarande GPU:er för strålspårning, så någon av de tre kommer att tjäna till att mäta kraften hos ditt grafikkort för strålspårning. Det här är tre spel: Metro Exodus Enhaced Edition, Doom Eternal och Control från Remedy Entertainment. Om din dator kan köra något av dessa tre spel utan problem, kommer den att ha tillräckligt med kraft för att köra vad som helst.

Andra sätt att mäta strålspårningsprestanda

Port Royal medir rendimiento ray tracing

Som vi noterade tidigare finns det två typer av strålspårningstillämpningar. De vi kommer att behandla i det här avsnittet är applikationer som använder ren strålspårning utan någon form av rasterisering. För detta är de vanligast använda och rekommenderade riktmärkena riktmärken integrerade i 3DMark för att mäta GPU-prestanda vid rendering av helt strålspårade scener.

3DMark har ett Port Royal-riktmärke som används för att mäta prestanda hos GPU:n vid strålspårning. Men vad är skalan för att ta reda på om vår dator är tillräckligt bra för framtiden i detta avseende? Det är svårt att säga, men vi tror att allt som får mindre än 5 000 poäng har dålig hälsa. 4600 poäng är en indikator på prestandan hos NVIDIA RTX 2070.

Tänk på att även om Port Royal är ett riktmärke som fungerar med DirectX Ray Tracing API, precis som i kommersiella spel, beror detta på att DXR används för mer än att bara skapa hybridrenderingsspel. Till exempel, i dessa fall har vi att göra med Quake II i dess version av Path Tracing och Minecraft RTX. Men där prestanda är viktigt är när man skapar audiovisuellt innehåll med ray tracing, särskilt om vi använder verktyg som Blender, 3D Studio, Maya och många andra verktyg som kommer att använda DXR för att rendera användarskapade scener, oavsett om de är amatörer eller proffs. .

Relaterade artiklar

Back to top button