Så här fungerar Huawei P9:s två “Leica”-kameror (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Så här fungerar Huawei P9:s två “Leica”-kameror (foto)

Som du säkert redan vet, de två Huawei P9 kameror de är “certifierade Leica”; Så låt oss se hur optiksystemet som Huawei har antagit fungerar, och vilka är fördelarna med att ha två kameror istället för en. Om du missat de tidigare artiklarna i ämnet rekommenderar vi också att du tar en titt på vår förhandsvisning av Huawei P9 och Huawei P9 Plus

Vad gör de två kamerorna på Huawei P9 / P9 Plus?

Huawei P9:s två kameror tar två bilder samtidigt, och sedan använder P9:s internetleverantör dem för att göra ett enda sista foto. En kamera är en traditionell sådan RGB-sensorden andra har en monokrom sensor, det vill säga den fångar bara i svart och vitt. Detta betyder inte att det bara ska användas för svartvita scener (du kan göra det, men det är inte det enda syftet), utan snarare att P9 kommer att ha mer information till sitt förfogande när den slutliga bilden bearbetas (vilket, vi upprepar, det kommer att vara unikt).

På detta sätt, även om ingen av sensorerna har en av de lägsta brännvidden som någonsin setts (f / 2,2), är det totala ljuset som fångas större. Detta för att en monokrom sensor fångar fler detaljereftersom den inte behöver oroa sig för färgbearbetning, och resultatet, enligt Huawei, är att dess två sensorer fångar 270 % mer ljus än en iPhone 6s och 70 % mer ljus än Galaxy S7 (f/1.7) .

Och varför finns det också omfokusering och “bokeh”?

Honor 6+ är den första smartphone som Huawei producerat med två kameror, och Huawei P9 tar upp en del av funktionerna som redan setts i den första, som t.ex. Återfokusera, även efter fotografering. Det betyder att du kan bestämma vilket motiv av scenen du ska fokusera på, detta beror på att Huawei P9, genom att jämföra informationen från de två sensorerna, kan ungefär beräkna positionen i rymden för de olika objekten, vilket ger ett slags mjukvarusimulering av en ‘variabel bländare och relativ fokus, och oskärpa effekten som erhålls och justeras av användaren.

Också tack också till laser autofokus, förstår smarttelefonen om du är i närvaro av ett mycket nära motiv (i praktiken genom att mäta laserns studstid), och suddar bakgrunden därefter. Den allmänna idén är att få bilderna på Huawei P9 att se så lika ut som möjligt som en reflexkamera: ett uppdrag omöjligt, men jobba runt av Huawei anmärkningsvärt.

Varför inte bara använda en kamera i Huawei P9 / P9 Plus?

Främst för att, för att förenkla så mycket som möjligt, bra kameror behöver utrymme, och det blir mindre och mindre utrymme i smartphones (P9 är bara 6,95 mm tjock). Idén med att kombinera två sensorer för ett enda ändamål är därför en jobba runt vilket är vettigt med tanke på vilken typ av enhet vi pratar om.

Vad betyder det att Huawei P9 / P9 Plus är “certifierade av Leica”?

Leica ska ha varit delaktig i utvecklingen av de två sensorerna, som i alla fall tillverkades av Huawei. Bland annat skulle det inte vara första gången som Leica sätter sitt namn på andras produkter mer eller mindre enbart i kommersiella syften, och Huawei har sedan en tid tillbaka försökt föreslå sig som ett “lyxvarumärke” (tänk också på hur det marknadsfördes Huawei Watch), och namnet “Leica” är verkligen effektivt.

Förvänta dig dock inte att detta kommer att få speciella återverkningar på smartphonen, eftersom det redan var lätt att förstå av alla som umgås i sektorn.

Uppdatering: De två kamerorna förväntas vara tillverkade av Sunny Optical Technology, ett kinesiskt företag som är en auktoriserad Leica-tillverkare.

Ok, men hur tar Huawei P9 och P9 Plus fart?

Baserat på proverna publicerade av Huawei, som du kan hitta nedan i galleriet, mycket bramen alla prover är per definition väldigt vackra, så vi kommer att prata om dem igen först efter att vi lugnt har satt Huawei P9-kameran på prov.

Relaterade artiklar

Back to top button