Så här fixar du problem med stavningskontroll i Android –

Även om det började som ett element som gjorde vår existens svårare, har Android stavningskontroll förbättrats för att bli något viktigt i vårt dagliga liv. Med din hjälp kan vi skriva snabbare och undvika misstag som kan misstolka oss. Ändå kan problem uppstå ofta.

Genom olika forum och sociala nätverk har flera användare klagat på Problem med stavningskontroll på Android-telefoner , något som kan kosta oss en rejäl huvudvärk tills vi hittar en lösning. Lyckligtvis är vad du behöver göra i de flesta fall väldigt enkelt, och vi kommer att visa dig så att du kan skriva om med bästa möjliga resultat på din smartphone.

Steg för att åtgärda concealerproblem

Det finns ingen helhetslösning för de olika fel som kan uppstå, så vi måste fokusera på det misslyckande vi lider av och försöka lösa det med den metod vi förklarar. Om situationen förblir densamma måste vi prova resten av alternativen till de andra problemen som vi föreslår, och, naturligtvis, förr eller senare mobil korrekturläsare vi kommer att arbeta som vi vill.

Autokontroll har slutat fungera på Android

Det finns tillfällen då uppdatering av Google Gboard-tangentbordet gör att stavningskontrollen slutar fungera, även om detta lyckligtvis är väldigt lätt att reparera. Vi behöver bara komma åt applikationen där vi vill ha tangentbordet, och när det dyker upp följer vi dessa steg för att använda det igen:

ortogonal corrector för Android gboard

  • Vi rör vid de tre prickarna i det övre högra hörnet.
  • Klicka sedan på Inställningar.
  • Bland alternativen som visas väljer vi “Stavningskorrigering”.
  • Sedan måste vi aktivera automatisk korrigering, automatisk versaler och vad vi vill ändra när vi skriver.

Om något fortsätter att misslyckas, kan vi tänka på ett fel relaterat till vår smartphone utanför konfigurationsfel på Android-tangentbordet , vad vi löser genom att återställa det till sitt ursprungliga tillstånd. För att göra detta måste vi komma åt terminalinställningarna, komma åt applikationer och hitta Gboard för att ange det. Sedan går vi till lagrings- och cache-sektionen för att ta bort dessa föremål, varefter tangentbordet kommer att återgå till sitt ursprungliga tillstånd utan alltför mycket problem.

borrar cache teclado android

Ord förändrar sig själva

Det finns de som gillar att bara använda korrekturläsaren som en rättelse, och ändå inte vill att korrekturläsaren ska göra ändringar i texten. Detta leder till att vi bara behöver kontrollera stavningen, och därför är det inte ett fel på själva tangentbordet, utan ett konfigurationsfel. För att ändra det måste vi följa stegen vi såg tidigare genom att gå in i Gboard Tangentbordsinställningar> Stavningskorrigering och inaktivera allt utom stavningskontrollen, som kommer att märke inte ordentligt ord med meningar klicka på dem och ändra dem om så önskas.

buggfix gboard

Språkfel och kontroller

En annan punkt där vi vanligtvis stöter på fel och felstavningar när vi skriver från en mobiltelefon uppstår när vi försöker skriva ett ord på engelska eller något annat språk. Det tar inte lång tid för en korrekturläsare att byta ut den mot en annan på spanska som passar in i sammanhanget, vilket resulterar i något meningslöst. Lyckligtvis finns det sätt att undvika detta och på så sätt göra det lättare för oss att kommunicera med någon skriftligt.

idiom teklado

För att göra detta behöver vi bara installera de nödvändiga språken på tangentbordet så att Android-smarttelefonen kan upptäcka alla ord som vi behöver använda och vi möter inte ovanstående fel. För att göra detta måste vi ange tangentbordsinställningarna för de tre prickarna som visas högst upp när du använder den. Sedan anger vi “Språk” och väljer “Lägg till tangentbord” för att välja det som vi behöver förutom vårt huvud. När vi har hittat den klickar du på den och aktiverar posten på flera språk så att den kombinerar och förstår alla de vi har på telefonen.

cambiar idioma teclado gboard

Medan vi skriver kan vi också byta tangentbord om det finns ändringar i det, helt enkelt genom att röra vid den lilla världens jordklot som finns längst ner på Gboard, kommer vi att byta till det spanska tangentbordet för att möta bokstaven med eller motsvarande varianter av det valda tangentbordsspråket, och förslagen och korrigeringarna kommer att förbli aktiva på alla språk.

Spara speciella ord i rutan

Bland allt vi kan göra för att förhindra att korrekturläsaren genererar fel i vårt skrivande, finns det ett personligt lexikon med vilket vi kan generera termer som vi använder på vårt modersmål, uttryck som undkommer den officiella ordboken, och i slutändan talar vi alla vardagligt. , alltså Gboard ändrar det inte frivillig … För att göra detta behöver vi bara gå tillbaka till tangentbordskonfigurationen och klicka på “Ordbok” i den personliga ordboken, vi kan välja vilket språk vi ska lägga till eller använda i dem alla.

diccionario gboard

Nu behöver vi bara skriva ordet vi vill lagra i vår personliga ordbok och till och med använda den valfria förkortade formen, vilket är mycket användbart för andra språk som engelska. När vi ska försöka skriva detta ord på vår mobiltelefon kommer korrekturläsaren inte att göra misstaget att ändra det efter behag.

Mina concealeralternativ är annorlunda

Även om vi redan har sett hur vi kan fixa alla problem med korrigeraren på Android, är det troligt att du kommer att upptäcka att din smartphone inte erbjuder samma tangentbord och därför är alternativen olika. Detta händer vanligtvis i Huawei och Samsung, men i andra tillverkare som använder SwiftKey , ett annat av de mest populära tangentborden, som också har samma eller mycket liknande krascher i Android-terminaler. För att åtgärda det här problemet har vi möjlighet att installera Gboard från Googles appbutik och följa de föregående stegen efter att ha konfigurerat det.

Å andra sidan är lösningen för SwiftKey-stavningskontrollproblem på Android följande:

korrigering ortográfico swiftkey

  • Vi går in i applikationen som vi kan skriva om.
  • När klaviaturen öppnas spelar vi på tre punkter uppe till höger.
  • Klicka sedan på Inställningar.
  • Tryck sedan på Brev.

Här kan vi aktivera eller avaktivera autokorrigering, göra andra autokorrigeringsändringar som inte övertygar oss. För att lägga till andra språk måste vi trycka på motsvarande avsnitt i Inställningar, och vi kommer att kunna välja de vi vill kombinera för att kunna använda dem samtidigt utan fel eller ändringar.

Relaterade artiklar

Back to top button