Så här fixar du problem med ansiktsupplåsning på mobila Android-enheter –

Ansiktsigenkänning är en av funktionerna som kan hittas på vilken mobil enhet som helst idag. Dessutom har det blivit en av de funktioner som användare använder oftast för att kunna lätt att låsa upp terminaler utan att behöva ange något lösenord. Och det är inte allt, eftersom den kan användas när vi bär masken, men du måste ställa in den rätt.

Trots att det är en av metoderna som gör den dagliga användningen av vår smartphone enklare, fortsätter den att skapa olika problem som är en verklig huvudvärk för mer än en användare. Eftersom det ganska ofta slutar fungera utan någon uppenbar anledning, eller till och med känner igen vårt ansikte dåligt. Av denna anledning kommer vi att visa dig alla de vanligaste misstagen och möjliga lösningar för att få stopp på dessa irriterande misstag.

Fel vid upplåsning av en mobiltelefon med ett ansikte

Det råder ingen tvekan om att en av de mest bekväma funktionerna vi hittar i våra mobiltelefonupplåsningsterminaler är ansiktsigenkänning. Ett av de alternativ som vi har hittat länge i nästan alla terminaler.

Realme Desbloqueo ansikten

Men många smartphones av ett eller annat märke har olika problem med att känna igen vårt ansikte, varför vi måste ta till en bild eller en nål. Utan att ens arbeta, slösa ännu mer tid än vi förväntade oss. på vägen länge. För att förhindra att detta händer dig ger vi dig alla nycklar.

Upplåsning upptäcker inte ett ansikte

I många fall, denna metod för att låsa upp vår terminal slutar fungera på grund av enkel säkerhetsåtgärd … Därför måste vi använda ett annat alternativ, antingen avblockering med en PIN-kod, ett mönster eller ett lösenord.

Men om vi fortfarande har samma fel efter att ha gjort det här alternativet kan vi prova nästa. Du måste ta din mobiltelefon och ställa den i upprätt läge framför ansiktet på ett avstånd av cirka 20 centimeter. För att sitta så tätt som möjligt så att den lätt låses upp.

Smutsig eller skadad sensor

En annan aspekt som vi måste ta hänsyn till är att det kan finnas lite smuts i den främre kameran eller sensorn som används för nämnda ansiktsigenkänning. Något väldigt enkelt, men det kan vara en nyckelfaktor som hindrar den från att fungera korrekt, för om den här sensorn är smutsig kan den hela tiden se användarens ansikte när den går in.

Xiaomi ansikte

Så vi måste kontrollera om detta är fallet i vårt fall, kommer att behöva rengöras för att få det att fungera normalt igen. Men om vi rengör den och den fortsätter att misslyckas, kan problemet vara att sensorn som bearbetar detta är helt skadad. Detta kan bero på ett fall, eftersom det till följd av stöten kommer att skadas på ett sådant sätt att det inte kommer att kunna utföra sin funktion. Så vi har inget annat val än att ta den till teknisk service så att den kan repareras.

Låter dig inte anpassa den

En av de viktigaste aspekterna när du konfigurerar den här funktionen är att bara det faktum att ha en specifik skärmsläckare kan göra det svårt att slutföra den angivna konfigurationen. Därmed blir lösningen enkel, eftersom vi bara behöver ta bort det angivna skyddet från mobilpanelen.

Eller till och med när vi placerar den, kan vi helt täcka nämnda sensor, så vi måste se till att den är korrekt placerad och även kompatibel med vår mobiltelefon. Dessutom, när du aktiverar ansiktsupplåsning, rekommenderas det att om vi använder glasögon regelbundet måste vi göra det med detta element.

Sätt att fixa ansiktsigenkänning

Även om vi har förändrats med tiden och teknikens utveckling fingeravtrycksläsare för denna typ av upplåsning och ständiga förbättringar. Detta system är inte perfekt, även om det erbjuder oss en snabb upplåsning, kan det misslyckas på olika sätt. Lyckligtvis finns det olika sätt att lösa de olika problem som denna metod kan orsaka oss.

desbloqueo samsung ansikte

Uppdatera terminal

Det råder ingen tvekan om att våra enheter använder fantastisk teknik, men ibland om vi inte uppdaterar dem under en längre tid kan det orsaka ett fel. Och faktum är att uppdateringen vanligtvis ansvarar för att introducera nya funktioner till vår telefon, med hjälp av vilka vi också kan lösa de fel som uppstår från dag till dag, som i det fall som vi presenterar idag.

Därför, om ansiktsigenkänning slutar fungera eller om du har andra problem, är den enklaste lösningen att uppdatera din mobila enhet. Eftersom detta är det överlägset enklaste sättet att fixa det. Om du inte har uppdateringar av något slag har du en annan manuell lösning som löser många problem. Det handlar om att starta om din mobila enhet. Därför är det möjligt att när du startar om den kommer du att kunna låsa upp telefonen med ditt ansikte igen.

Prova annan belysning

Ett av sätten att lösa problemet med att låsa upp telefonen med ansiktet är att ha rätt bakgrundsbelysning. Eftersom för att sensorn på terminalen ska kunna känna igen dig väl behöver den någon form av belysning. Det vill säga, om vi är på en för mörk plats eller om ditt ansikte inte syns ordentligt, kommer det att vara nästan omöjligt att låsa upp enheten med den här funktionen. Se därför till att belysningen är tillräcklig när du använder denna metod.

Återställ din mobil

I händelse av att ovanstående metoder inte fungerar för dig, måste vi misstänka att felet för vilket ansiktsigenkänning det fungerar inte från själva smarttelefonen. Det kan också vara ett programvarufel, så att återställa terminalen kan hjälpa oss att fixa detta vanliga fel.

Restablecer de fábrica el móvil

Därför, om ingen av de tidigare lösningarna fungerade för dig, du kan återställa din mobila enhet till dess ursprungliga fabrikstillstånd … Man måste dock komma ihåg att detta är en av de sista metoderna som vi måste prova. Vi rekommenderar också att du gör en säkerhetskopia för att inte förlora något från terminalen. För att göra detta, följ dessa steg:

  • Öppna Inställningar> System. Även om du på vissa nivåer av anpassning måste gå till avsnittet “Säkerhet”.
  • Gå till Återställ> Återställ telefon och tryck på den här knappen.
  • Den kommer att be dig att ange säkerhetsnyckeln som du vanligtvis använder och klicka sedan på “Bekräfta”.

Hur man förbättrar det på din mobil

Ett av de första alternativen som du kan ha i din terminal, eftersom varje märke erbjuder olika, skulle vara att se om vår mobil har en funktion som gör att vi kan känna igen snabbare. Och den är baserad på artificiell intelligens så att det tog mycket kortare tid att acceptera eller neka åtkomst.

Reconocimiento för Samsungs ansikte

Det bästa av detta alternativ tillåter oss snabbare upplåsningshastighet för vår terminal … Det ska dock stå klart att vi också kommer att ha lite mindre säkerhet. Men om det inte spelar någon roll för dig kan du aktivera det om du har en. Annars händer ingenting om du måste vänta några tiondelar av en sekund.

En annan funktion som vi kan ha i vår terminal som hjälper oss att förbättra denna funktionalitet är att tillfälligt öka skärmens ljusstyrka när vi ska använda den här funktionen. Denna effekt kommer att uppstå när vi är i svagt ljus där många mobila enheter inte känner igen oss. Genom att använda den automatiska ljusstyrkan på smartphoneskärmen får vi därför tillräckligt med information från vårt ansikte för att det ska fungera.

Relaterade artiklar

Back to top button