Så här fixar du felet “appen har slutat” på Android

I det här innehållet kommer vi att visa dig vad som är lösningen för “applikationen har stoppats”-felet på Android, hur du åtgärdar detta fel. När vi använder vår Android-smarttelefon kan vi stöta på många fel, men bland dem finns det ett som är särskilt alarmerande. När meddelandet “Applikationen har stoppats” visas, är vi tvungna att inte kunna fortsätta använda applikationen, även om det finns sätt att lösa detta vanliga problem.

Även om det finns många sätt att åtgärda detta, vill vi inte att problemet ska upprepas och vi rekommenderar att du följer en rad steg för detta. Vi måste försöka var och en av dem för att hitta källan till problemet och få att vi kan använda den här appen på vår telefon utan att tvinga den att stänga.

Varför visas felet “Ansökan stoppad” på Android?

Det första du ska göra är att veta vid vilken tidpunkt detta meddelande dök upp, och i vilken applikation i synnerhet. Bland alla applikationer på vår smartphone finns det en som lider särskilt av problemet som gör att vi hela tiden ser meddelandet, vilket i andra fall kan framstå som tvångsstängning eller tvångsstopp. Detta kan hända så snart du öppnar appen eller när du utför en viss uppgift.

Så här fixar du felet “appen har slutat” på Android

När vi väl vet det specifika ögonblicket det inträffar måste vi se till att det ögonblick då appen stängs ändras. Om det alltid är på samma plats kommer det att vara ett problem för applikationen, utvecklaren kan ha gjort ett misstag i den senaste uppdateringen och vi kan påverkas av det.

Kontakta utvecklaren

Från Google Plays appbutik kan du lägga upp en kommentar om appen för att få feedback om det här problemet. Ju fler detaljer det finns om buggen, desto lättare blir det för utvecklaren att testa det. Andra användare kan ha rapporterat detta också, så det är okej att titta på de senaste kommentarerna och recensionerna för att se om vi är de enda som klagar på detta.

Om appen stänger omedelbart efter öppning…

I händelse av att detta meddelande endast visas genom att öppna applikationen på vår smartphone, kan det vara enklare än vi trodde att stoppade applikationer kommer att få ett felmeddelande. Av någon anledning tillgodogör inte vår telefon informationen som appen vill ge oss, som kan komma från ett mycket stort cacheområde eller ett visst fel som inte orsakade en avstängning.

Radera all appdata

En av de enklaste metoderna är att rensa cacheminnet och annan information i appen. Gå till Inställningar > Appar och välj appen som skickar oss meddelandet att den har stoppats, välj sedan lagring och rensa cache och all data. Vi kommer sedan att försöka använda appen igen för att se om problemet denna gång har lösts.

Att inaktivera en annan app kan orsaka problemet

Förutom många applikationer som krävs för systemet innehåller Android-telefoner många tjänster utvecklade av Google som är nödvändiga för många applikationer. Om en av applikationerna inaktiverades för att spara utrymme på vår smartphone kan vi ha orsakat de andra att misslyckas. Lyckligtvis har detta en enkel lösning på problemet med stoppade appar, vi behöver bara återaktivera det eller återställa det till sitt ursprungliga tillstånd. Vi kommer att kunna återaktivera dem från Inställningar > Appar och inuti var och en.

Fabriksåterställ telefonen

Om vi ​​provade alla metoder vi berättade för dig och du inte kan hitta en lösning, kan det här problemet åtgärdas med hård återställning. Men innan vi gör det måste vi spara bilderna och viktiga filer på en annan enhet eftersom allt på telefonen kommer att raderas. Det finns inget sätt att återställa alla Android-telefoner på samma sätt, vi rekommenderar att du använder en sökmotor för att hitta ditt smartphonemärke, men vanligtvis på standard Android är det så här:

Stäng först av telefonen. Tryck på strömknappen och volym ned-knappen samtidigt för att komma åt återställningsmenyn. Vänta tills telefonens logotyp försvinner från skärmen och gå till återställningsmenyn. Tryck på strömknappen. Vänta tills du är klar telefonen för att starta om.

Vi måste bara frysa om och konfigurera vår smartphone, installera de applikationer vi behöver och kontrollera, kontrollera att felet inte återkommer.

Relaterade artiklar

Back to top button