Så här felsöker du att slå på den permanenta displayen –

En av de teknologier som har förändrat vårt sätt att förstå och använda smartphones mest de senaste åren är Always On Display. Det här verktyget låter oss omedelbart kontrollera tiden eller aviseringarna, men vi står ändå inför problem med att aktivera Always On Display i vissa modeller, och vi vill hjälpa dig att undvika detta.

När vi köper en ny mobiltelefon är det normalt att vi har svårt att hitta stegen att följa, även om de oftast är desamma. Sedan erbjuder varje märke oss några alternativ så att vi kan välja stil på skärmen. Några exempel på Xiaomi Always On Display-lägen som ständigt förbättras.

Din mobiltelefon tillåter inte detta eftersom den inte har en AMOLED-skärm

Den vanligaste anledningen till varför vi kan inte aktivera Always On Display är att vår smartphone inte stöder det. Detta beror på att tillverkarna endast tillåter att den används på skärmar med AMOLED- eller OLED-teknik. På LCD-skärmar är det omöjligt att stänga av andra oanvända pixlar, och du kan inte dra nytta av detta utan att ladda ur batteriet.

För att vara 100% säkra på att detta är anledningen till att vår mobiltelefon inte har en skärm som klarar detta behöver vi bara komma åt den tekniska specifikationen för vår smartphone från vår hemsida. I skärmsektionen hittar vi vilken typ av teknik som används och om det är IPS LCD måste vi glömma denna möjlighet.

Låg batterinivå begränsar användningen av AOD-skärm

Om vi ​​någon gång kunde använda Always On Display, men nu kan vi inte det, kan det bero på batteriet. Vissa tillverkare och deras anpassningsnivåer begränsa användningen av Always On Display när vi går under 20%. Vid laddning kommer det alltid att fungera och därför, för att testa, och när det alltid kommer att fungera, det är då vi räknar det med kabel eller med trådlös laddning.

Always On Display fungerar bara ibland

Ytterligare en anledning som kan få oss att tänka efter problem med läget Always On Display på vår smartphone är att vi kan anpassa den för vår användning och nöje. Detta kan göras från samma AOD-skärmkonfiguration genom att välja tre olika användningslägen:

  • Schemalägg timmar för att aktivera Always On Display.
  • Tryck på skärmen eller flytta telefonen.
  • Aktiv hela dagen.

Beroende på våra behov av att kontrollera tid, aviseringar och andra kreativa alternativ kan vi anpassa läget Alltid på visning. Vi måste ha detta i åtanke, för om vi konfigurerade det att endast användas under dagen, kanske vi tror att vi av någon anledning inte kan använda Always On Display när vi i själva verket bara har fel konfiguration för oss själva… .

Fel vid aktivering av Always On Display

När vi försöker aktivera den här skärmen kan vi stöta på ett läge som heter Screensaver det även om det kan konfigureras med en klocka eller till och med ett foto om det inte är alltid i visningsläge. Denna förvirring kan vara ett alternativ för de som vill använda Always On Display-läget på mobiltelefoner med IPS-skärmar, använder det till exempel när vi laddar det.

Relaterade artiklar

Back to top button